fbpx
skip to Main Content

Sue Johnson: „Cred cu adevărat că terapia de cuplu are un rol foarte important în tratamentul diferitelor probleme de sănătate mintală, în special în tratamentul depresiei, al anxietății și al tulburării de stres post-traumatic. Deoarece calitatea relațiilor intime are de-a face cu felul în care gestionăm stările de anxietate și depresie. Și probabil, uneori, cel mai bun lucru pe care-l putem face pentru ceilalți, în afară de a-i trata mai mulți ani cu antidepresive, este să ne uităm la calitatea celor mai intime relații pe care le au cu cei din jur.

Dacă putem construi un cadru sigur, o bază de siguranță pentru oameni, atunci mediul devine unul vindecător. Și ceea ce mai știm este că legăturile bazate pe siguranța cu oamenii pe care-i iubim, sunt antidotul natural pentru traumă de exemplu. Oamenii nu lupta singuri. Aceștia luptă cu cei din jur și mai ales cu cei dragi. În concluzie, terapia de cuplu are un rol major în analiza anxietății și a depresiei, despre care avem tendința să credem că sunt probleme inter-psihice“.

℗PUBLICITATE


Dr. Susan Johnson este profesor de psihologie la Ottawa University și director al Ottawa Couple and Family Institute. Sue Johnson este supervizor acreditat de catre American Association of Marriage and Family Therapy și de asemenea, este unul dintre fondatorii și promotorii Terapiei de Cuplu Centrata (focusata) pe Emoții, o formă de tratament validată științific.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută