Skip to content

Februarie este luna în care, ca de fiecare dată, punem dragostea sub lupă și îi explorăm multiplele fațete. Iubirea în toate formele ei. Și cum filmele romantice fac parte din această conversație, în rândurile de mai jos facem o trecere în revistă a titlurilor musai de văzut într-o viață, povești care ne-au schimbat perspectiva și care ne-au învățat lecții importante despre relații… și nu numai.

Chocolat

O poveste senzuală, învăluită în cele mai dulci arome, filmul lui Lasse Hallström o are în prim-plan pe Vianne Rocher (Juliette Binoche), o femeie curajoasă și independentă, care își crește singură fiica. Aceasta se mută într-un mic sat francez, un loc foarte tradiționalist, cu mentalități diferite de cea a ei, pentru a-și deschide un mic butic de ciocolată. Odată ce ajunge aici, își dă seama că misiunea ei nu va fi deloc simplă, însă apariția lui Roux (Johnny Depp), un nomad seducător, care se îndrăgostește nebunește de ea, schimbă complet lucrurile. Filmul e disponibil pe SkyShowtime.

The Notebook

Probabil filmul romantic preferat al multora dintre noi, The Notebook este ecranizarea extraordinară a romanului omonim semnat de Nicholas Sparks. Rachel McAdams și Ryan Gosling sunt Allie și Noah, doi tineri care provin din medii complet diferite și care trăiesc o iubire de vară cu totul și cu totul specială. În ciuda legăturii lor profunde, cei doi ajung să meargă pe drumuri diferite. Și se pierd. Asta până într-o zi, când viața le rezervă o nouă surpriză. Filmul e disponibil pe Netflix.

The Holiday

Indiferent de sezon, The Holiday este acel film care îți dă o stare de bine și te face să privești cu optimism către viitor. Dezamăgite de bărbații din viețile lor și de toate complicațiile cauzate de aceștia, Amanda (Cameron Diaz) și Iris (Kate Winslet) decid să ia o pauză de la realitate și, după o conversație online, fac schimb de case. Una locuiește în Los Angelesul cel însorit, iar cealaltă într-o zonă rurală din Anglia. Odată ajunse la destinație, cele două descoperă un mod nou de a trăi viața într-un loc complet neașteptat. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Bridget Jones

Dincolo de poveștile romantice pe care le experimentează simpatica Bridget (Renée Zellweger), filmele sunt și despre cea mai importantă dintre relațiile sale: cea cu propria persoană. Pe parcursul celor trei pelicule, aceasta se luptă cu nenumărate provocări în ceea ce privește viața ei sentimentală (Hugh Grant, Colin Firth și, în cele din urmă, Patrick Dempsey încearcă să îi câștige inima), greutatea ideală și cariera în continuă schimbare. La final, pur și simplu nu ai cum să nu te îndrăgostești de Bridget Jones! Cele trei filme sunt disponibile pe Netflix.

Loving

Inspirat dintr-o poveste reală care a dus la o schimbare legislativă, Loving este o adevărată lecție de viață. Richard Loving, un bărbat alb, muncitor în construcții, se îndrăgostește nebunește de Mildred, o femeie de culoare, care rămâne curând însărcinată cu el. Cei doi decid să se căsătorească, deși mariajul interrasial este complet interzis în statul lor, Virginia. Arestul lor duce la un proces celebru, Loving vs. Virginia, în urma căruia Curtea Supremă a dat o decizie istorică: legalizarea căsniciilor între persoane de rasă diferită. Filmul este disponibil pe SkyShowtime. 

℗PUBLICITATEEternal Sunshine of the Spotless Mind

Filmul care a câștigat în 2005 Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original explorează povestea unei iubiri intense, total atipice. Dezamăgită de relația lor și hotărâtă să nu mai știe nimic despre Joel (Jim Carrey), iubitul ei, Clementine (Kate Winslet) își șterge din minte, la propriu, toate amintirile despre ei împreună. Aflând despre decizia lui Clementine, Joel decide să facă același lucru. Dar să ștergi pe cineva din mintea ta este ușor. Să îl scoți din inimă e adevărata provocare. Filmul e disponibil pe HBO Max.

500 Days of Summer

Summer (Zooey Deschanel) nu crede în iubire, în relații, în iubiți, pe când Tom (Joseph Gordon-Levitt) este un romantic incurabil, care crede că ea e dragostea vieții lui. Preț de-o vară, cei doi își acordă o șansă și ceva minunat se întâmplă între ei. Însă deznodământul este neașteptat. Filmul e disponibil pe Disney+.

Ghost

Sam Wheat (Patrick Swayze) este bancher, Molly Jensen (Demi Moore) este artistă, iar cei doi sunt îndrăgostiți nebunește. Cu toate acestea, când Sam este ucis de partenerul său de afaceri din cauza unei afaceri dubioase, el este lăsat să cutreiere Pământul sub forma unui spirit care face tot posibilul să îndrepte lucrurile și să o protejeze pe Molly. Filmul e disponibil pe SkyShowtime.

Pretty Woman

Edward Lewis (Richard Lewis) are nevoie de o escortă pentru câteva evenimente sociale și ajunge să o angajeze pe Vivien Ward (Julia Roberts), o prostituată pe care o întâlnește într-un mod neașteptat, doar pentru a se îndrăgosti nebunește de ea. Filmul este disponibil pe Netflix și Disney+.

Titanic

Nu puteam încheia acest top al filmelor romantice musai de văzut măcar o dată în viață fără Titanic, filmul lui James Cameron, premiat cu nu mai puțin de 11 premii Oscar. Rose și Jack, Kate Winslet și Leonardo DiCaprio, o poveste de dragoste epică, care se desfășoară pe fundalul călătoriei inaugurale a Titanicului, cea mai mare navă aflată în funcțiune la acel moment, o călătorie cu un sfârșit tragic. Filmul, în varianta 4K, este disponibil pe Disney+. 

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0