Skip to content

Protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine este actriță, voice over, cântăreață (jumătatea roșcată a trupei RedBlonde) și VJ (Clubul de Seară – Radio Europa FM). Cu o personalitate expansivă și extrem de optimistă, Alina Chinie a acceptat provocarea și și-a deschis sufletul, dezvăluindu-ne planurile sale profesionale și personale, vulnerabilitățile, împlinirile, dar și multe alte secrete, în interviul care urmează.

Care este sfatul primit de la tatăl tău, atunci când ai decis să începi cariera artistică?

Sa fiu pregătită să fac și compromisuri. Tocmai de aceea m-am și înverșunat să îmi croiesc un drum cu puține compromisuri, dar cu destul de multe concesii asumate. 

Care a fost primul gând atunci când ai primit vestea că vei găzdui emisiunea „Clubul de Seară la Radio Europa FM?

Am fost extrem de fericită. Apoi, m-a cuprins anxietatea, pentru că sunt dură cu mine și mă gândesc la toate posibilitățile, mai ales la cele rele. „Dacă nu mă descurc?“ Acum, că am trecut de emoțiile primelor emisii, sunt 100% convinsă că o să mă descurc. 

Sărbătorești în cuplu V’Day sau Dragobete? Care este cel mai reprezentativ cadou primit de ziua iubirii?

Nu! Nu am sărbătorit aceste zile nici când am fost în relații, nu o sărbătoresc nici acum. De V’Day sărbătoresc iubirea de sine și e foaaaaarte bine.

https://www.instagram.com/p/CZgk4XIsf8k/

În psihologie și nu numai vorbim tot mai mult despre traumă – care-i primul gând care-ți vine în minte când auzi acest termen?

Abuz narcisist. Ai spațiu în „emisie“ să vorbim despre asta? Am prea multe de zis. Pentru mine, la asta s-au rezumat traumele, în mare parte. 

Ce părere ai despre body shaming?

Este o prostie. Separat de shamingul venit din exterior, cred că cel mai mult body shaming îl facem noi cu noi. Am crescut toți cu o anumită imagine a corpului „perfect“ și ne e foarte greu să asimilăm faptul că fiecare corp are forma lui și e frumos în felul lui. Exceptând situațiile în care forma pune în pericol viața (ex. anorexie sau obezitate morbidă). Sănătoși să fim! 

Ce schimbare semnificativă ai făcut în viață pentru a te conecta mai autentic cu ceilalți?

Am început terapia în 2019 și am curățat tot veninul din urmă. Am renunțat la frustrări, m-am învățat și mi-am dat voie să greșesc. Așa, am reușit să îi tratez mult mai bine și pe cei din jurul meu. 

Ai avut, de-a lungul timpului, probleme cu stima de sine?

Da. Foarte mari. Am fost cel mai mare dușman al meu destul de mulți ani și m-am judecat aspru. 

℗PUBLICITATE



Crezi în prietenia sinceră dintre persoanele de sex opus?

Cred și nu cred în această prietenie. Suntem toți ființe concepute să își caute partener, e ceva genetic. E posibil să te împrietenești cu o persoană de sex opus simțindu-te atras, apoi să rămâneți prieteni sau invers. Nu știu… Doresc să rămân imparțială. Aici chiar nu e mereu negru sau alb. E mai gri, așa. 

https://www.instagram.com/p/CLURyFeJWh4/

Cine este plasa ta de siguranță?

Familia. Always.

Care este scuza pe care o folosești, cel mai des, în cuplu?

Cri – cri – cri… [râde]

Dacă ar fi să faci un top al celor mai mari greșeli pe care le-ai făcut în viață, dar din care ai învățat foarte multe, ce ar include acesta? 

Am irosit niște bani, la un moment dat. Eram destul de mică pe atunci. În rest, cea mai mare greșeală a fost să proiectez. În cuplu, la muncă, în prietenii. Încerc sa am așteptări doar de la mine și să nu mă mai las afectată de tot ceea ce nu pot controla. Uneori îmi iese, alteori nu. 

Care este aplicația de social media pe care petreci cel mai mult timp?

Instagram și TikTok, clar. Asta pentru că mi-am transformat conturile în locuri unde oamenii intră pentru divertisment sau discuții introspective și sunt destul de implicată în crearea de conținut. Așa, de pierdut timpul random, stau pe TikTok. Algoritmul îmi pune la dispoziție numai conținut care mă interesează și mă declar mulțumită.

https://www.instagram.com/p/CXQbbhmIB8F/

Care este prima reacție pe care o ai atunci când cineva te critică în online?

Prejudecată cognitivă. Pot să am 3.000 de comentarii pozitive și doar unul negativ, tot ultimul îmi va rămâne în minte. Dar am antrenament și nu mă las afectată. Mereu am spus că cineva care își rupe din timp să critice, de cele mai multe ori aiurea și jignitor, sigur nu e într-un loc bun cu el. Cu toate astea, mă dau un pic în spate să văd ce a vrut autorul să spună și, dacă mi se pare că aș putea scoate ceva productiv din inepțiile persoanei, o voi face. Fac asta foarte mult pe TikTok, unde sunt mulți oameni cu muuuult timp liber. Chiar am făcut conținut mișto datorită lor și le mulțumesc. 

Una dintre cele mai apreciate cărți la Pagina de Psihologie în luna ianuarie a fost „Sufletul banilor – ce loc ocupă banii în viața ta și cum te raportezi față de aceștia? 

Urăsc banii. Urăsc modul în care se transformă oamenii când vine vorba de bani. Am avut și mulți bani, am avut și momente când nu am avut bani să îmi iau o banană. E bine să ai bani, EVIDENT. Dar banii sunt un mijloc, nu un scop. Ei nu te definesc. Am alte scopuri în viață și alea îmi aduc și vor aduce în continuare bani.

Care este cel mai îndrăzneț vis al tău, care nu s-a concretizat până în prezent?

Să colaborez cu Bring Me The Horizon și să duc proiectul ZDA numai pe scene mari. Fingers crossed!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0