fbpx
skip to Main Content

Începând cu data 14 septembrie, în fiecare seară de luni, la ora 20, psihologul și psihoterapeutul Gáspár György ne dă întâlnire pe frecvențele Radio Europa FM în cadrul emisiunii #PsihologiaRelațiilor. 

Prima ediție a adus în centrul atenției subiectul comunicării. Deși ne aflăm în secolul XXI, psihologul este de părere că majoritatea oamenilor întâmpină o serie de dificultăți atunci când vine vorba despre conversațiile dificile. Putem vorbi destul de cumpătat despre o serie de subiecte – precum sportul care ne place, mâncarea preferată sau cărțile pe care le citim – dar nu mai avem aceeași maturitate în dialog atunci când sunt prezente emoțiile noastre dificile sau atunci când avem de acceptat perspectiva celuilalt sau de stabilit anumite limite interpersonale. 

℗PUBLICITATE


Psihologul consideră că un pas important este acela în care ne asumăm responsabilitatea față de propria creștere în plan relațional și recunoaștem că doar de noi depinde cât de mult se va dezvolta nivelul personal de inteligență relațională. 

Apoi, este o dovadă de maturitate psihologică să analizăm tiparele de comunicare cu care am venit din familia de origine, să vedem cum au comunicat adulții din jurul nostru și cum ne-au influențat aceștia strategiile de comunicare pe care le adoptăm în prezent.

Pentru a afla care sunt următorii pași recomandați de Gáspár György, vă invităm să ascultați emisiunea, accesând playerul de mai jos.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută