Skip to content

Adela Popescu este actriță, cântăreață, prezentatoarea emisiunii „Vorbește lumea“ difuzată la ProTV, soție și mamă a doi băieți, Andrei și Alexandru. Originară din Râmnicu Vâlcea, Adela Popescu și-a început cariera artistică în copilărie, adolescența petrecându-și-o pe platourile de filmare. Și pentru că este un artist complet, nici zona muzicală nu i-a fost străină (ea fiind parte componentă a trupei DJ Project timp de câțiva ani), iar scena teatrală, cu atât mai puțin (aceasta jucând până aproape de nașterea fiilor ei). Nu s-a sfiit niciodată să-și deschidă sufletul în fața publicului. Așa se face că ne-a dezvăluit aici ceea ce nu ar vrea să știe lumea despre ea.

Care este motivația pentru a te da jos din pat dimineața?

Nu aș putea spune că mai identific motivația intrinsecă, pentru că la 6:30 motivația pentru care mă dau jos din pat este faptul că cei mici vor să meargă în sufragerie să se joace. Ne dorim să împrumutăm de la ei convingerea că viața nu trebuie dormită, ci jucată – ceea ce este un exemplu drăguț. Evident, dacă am putea să începem să ne jucăm mai târziu… ar fi mult mai bine!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu) on

Ce-ți spui, când te privești în oglindă?

„Iar au pus ăștia mici mânuțele pe oglindă și trebuie să o șterg!… cam acesta este primul gând. Am o relație bună cu mine, nu mă judec când mă uit în oglindă, nici dacă îmi place ce văd, nici dacă nu sunt total mulțumită în acel moment. Mă uit informativ, în timpul emisiunii, să văd dacă mi s-a întins rimelul, iar de-a lungul zilei, să văd dacă m-am demachiat corect.

Alături de cine visezi să joci și nu ai avut ocazia?

De-a lungul vieții, am avut ocazia să joc alături de oameni absolut uriași, precum Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Maia Morgenstern, dar și de actori minunați din generația tânără. Mulți dintre ei sunt oameni premiați, cu o carieră extrem de solidă. Am jucat cu oameni pe care nici nu puteam visa că i-aș întâlni vreodată, dar că o să le și dau replica…

Care este rolul bărbatului, în viața unei femei?

Este adevărat că noi, oamenii, în general, devenim sau facem ceea ce vedem. Eu am crescut într-o familie tradiționalistă, în care am avut mamă, tată, așa cum am avut bunic, bunică, mătușă, unchi. Din fericire, emoțiile pe care le-am simțit când m-am îndrăgostit nu se compară cu nimic. Așadar, din punctul meu de vedere, bărbatul are capacitatea de a te duce cel mai aproape de Nirvana – din toate senzațiile existente de-a lungul vieții.

Apoi, bărbatul ca figură paternă. Consider că este esențial un exemplu bun, deoarece în funcție de asta ne alegem, inconștient, partenerul de viață. Și contează pe cine alegi, fiindcă devine imaginea paternă a copiilor tăi, deci se formează un cerc vicios – în funcție de alegerile făcute. De asemenea, cred că după ce găsești omul alături de care vrei să-ți formezi o familie, poți face o alegere bună sau rea. Dar, oricare ar fi, îți marchează întreaga viață. Deci nu analizăm bărbatul doar în funcție de plăcere, ci în funcție de importanța lui uriașă în viața noastră, pe toate planurile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu) on

Care este partenerul de scenă perfect?

În acest moment, mă refer la scena de la „Vorbește lumea“ și, realmente, nu cred că aș putea găsi un partener mai potrivit decât Gabriel Coveșeanu; mi se pare că ne completăm perfect. Nu am găsit o compatibilitate profesională mai mare între mine și alt partener.

Care este obiectul inutil de care nu te poți desprinde?

Din păcate sau din fericire, sunt un om care se desprinde ușor de obiecte. Prietenele mele, verișoarele mele știu asta. Le sun des și le spun: „Hai la mine, vreau să dau tot din dulap“. Sau, la serviciu, dacă îmi spune cineva că îi plac pantofii mei, eu îi ofer. Evident, nu aș putea renunța la fel de ușor la telefonul mobil, despre care nu cred că poate fi catalogat ca fiind inutil pe motiv că nu ne mai putem desprinde de el.

Ai apelat, de-a lungul timpului, la consiliere psihologică?

℗PUBLICITATE



Da, după 10 ani de telenovele, în care am interpretat zi de zi personaje cu drame existențiale, mi s-au declanșat fobii, precum cea de întuneric, de a dormi singură sau de avion. Și am găsit un terapeut pentru a le rezolva. M-a ajutat foarte mult și am simțit că este persoana potrivită, la acel moment.

Dacă am face un exercițiu de imaginație, unde ai vrea să fii acum?

Sunt două locuri în care mă duc cu mintea, înaintea de a adormi: unul în copilăria mea (acolo sunt tot felul de imagini care îmi vin în minte și toate îmi dau o stare de bucurie foarte mare); iar al doilea este Insula Bali, care a fost ca o revelație de viață pentru mine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu) on

Ce nu-ți place la tine?

Culmea, mie îmi plac persoanele tipicare: acelea care sunt foarte ordonate, care au grijă ca fiecare lucru să fie pus la punct, care pun mare preț pe un anumit obiect. Eu nu sunt așa. Dar admir persoanele care fac asta, deoarece consider că sunt mai înfipte în viața lor. Eu aș putea renunța la orice, cu excepția familiei mele: soț, copii, părinți, frați. Ei sunt singura constantă din viața mea și îmi dau stabilitate.

De asemenea, îmi plac tabieturile, fiindcă îmi dau o stare de liniște. Mi-ar plăcea să am și eu mai multă răbdare, precum alte prietene, ca să îmi fac măști, de exemplu. Și dacă ar mai fi ceva ce mi-aș dori să regăsesc, ar fi pasiunile. Momentan, îmi place foarte mult să petrec timp cu familia mea, să mă uit la un serial, dar nu mai pot specifica o pasiune anume.

Cum e rolul de mămică, față de toate celelalte roluri?

Este o viață! Viața mea este cea de mămică, acum. Din clipa în care ai născut, asta îți guvernează alegerile, prieteniile, tot. A fi mămică este o viață în sine, alta decât cea pe care o știai până în acel moment. Viața ta creează universul copilului tău și tot ce îți dorești ca mamă este să-i creezi un univers frumos, conștientă fiind că această perioadă a vieții lui creează matricea pentru ceea ce va urma din acel moment.

Cum îți gestionezi emoțiile?

Cel mai tare mă afectează emoțiile negative și care au legătură cu zona conflictuală. Conflictele se întâlnesc în orice situație și în orice moment. Starea de conflict îmi generează un disconfort major, nu suport să fiu certată cu cineva. În timp, am reușit să controlez momentul care precedă izbucnirea conflictului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu) on

Care este prima reacție pe care o ai, atunci când cineva te critică în online?

Sunt zile și zile. Dacă aceste critici ating o coardă sensibilă și tu conștientizezi că mai ai de lucrat, te afectează. Dacă sunt cumva din altă direcție, cred că trec ușor pe lângă noi. Am avut odată o perioadă mai dificilă, din această cauză. Lucram la un serial care nu a mers așa cum ne așteptam și toată lumea se referea la mine, deoarece serialul îmi purta numele. Cum eu simțeam că serialul nu atinge așteptările, simțeam că am partea mea de vină, așa că toate acele comentarii m-au afectat.

Ce-ai schimbat la tine, în relația cu Radu, în perioada izolării?

În general, micile noastre conflicte apăreau din fuga de a face cât mai multe lucruri. Aveam sentimentul reciproc că celălalt trebuie să facă mai mult. Acum, când ni s-a dat șansa să stăm acasă și să fim lăudați că stăm acasă, zona de conflict a dispărut. Noi conviețuim bine unul cu celălalt, deoarece și înainte profitam de timpul petrecut împreună și alegeam să stăm cu cei mici acasă, ori de câte ori aveam timp. Cred că loviți de această perioadă sunt cei care nu sunt învățați să conviețuiască unul cu celălalt – fie că este o relație de dragoste, fie că este relația cu cei mici.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0