Skip to content

În fiecare toamnă, luna octombrie ne aduce Conferința #EpicTalk – unul dintre cele mai importante evenimente de promovare a sănătății relaționale, organizat an de an la București. Diana Stănculeanu, unul dintre speakerii ce în mod constant au fost prezenți pe scena conferinței, este psihoterapeut specialist în sănătatea emoțională și relațională a copilului și adolescentului, colaborator al Organizației „Salvați Copiii România“, unde a coordonat Centrul de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii și Adolescenți și a implementat mai multe programe de promovare a sănătății mintale, la nivel național. 

În cadrul ediției #EpicTalk 2019, Diana Stănculeanu a vorbit despre importanța relației dintre frați, pornind de la ceea ce ne arată studiile de specialitate, de la experiența ei clinică din cabinet și de la trăirile personale (relația cu propriul frate fiind una dintre cele mai importante conexiuni din viața ei de adult). 

℗PUBLICITATELa ediția din 2019, Dragoș Bucurenci ne-a vorbit despre identitatea sexuală și viața de bisexual; părintele Francisc Doboș, despre relația cu Divinitatea; Sanda Nicola despre fricile și îngrijorările cu care trăim, iar Aurora Liiceanu, despre conexiunea dintre soacre și nurori. 

Prezentând legăturile fraterne ca pe unele dintre cele mai longevive și semnificative relații din viața unui om, Diana ne-a introdus în universul științei – atât din perspectiva datelor clinice adunate de ea însăși, cât și a studiilor de caz prezentate de cercetători internaționali. Iar mesajul-cheie al Dianei a fost următorul: „Frații nu se nasc având o legătură. Frații se nasc în rivalitate! Dacă acea legătură se construiește mai armonios sau mai puțin armonios, asta depinde doar de noi, părinții lor!“ Așa cum veți vedea în înregistrarea video de mai jos, discursul ei a fost savuros, presărat cu umor și revelator – nu doar pentru toți cei care au crescut într-o familie cu mai mulți copii, ci și pentru aceia care sunt părinți într-o familie cu mai mulți copii.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0