Skip to content

Dăruirea de cărți drept cadou de sărbători poate aduce o serie de beneficii semnificative, atât pentru cel care oferă cât și pentru cel care primește cartea cadou. Iată câteva motive pentru care cărțile pot fi alese ca daruri de sărbători: promovarea învățării, stimularea imaginației, oportunitatea explorării, dezvoltarea empatiei, îmbogățirea vocabularului, reducerea stresului, cultivarea legăturii interpersonale.

Ce dăruiești, de fapt, atunci când dăruiești o carte?

Te-ai putea gândi că a dărui o carte este un gest banal, dar adevărul adevărat este altul. Persoana care este surprinsă cu o carte cadou beneficiază de o suită de lucruri esențiale pentru dezvoltarea și creșterea sa personală. Alegerea unei cărți poate reflecta interesul și gusturile individuale ale persoanei care primește cadoul. Este o dovadă de atenție și considerație față de ceea ce îi place sau îl (o) interesează.

O carte citită poate însemna următoarele aspecte:

℗PUBLICITATE • Promovare a cunoașterii și învățării: Cărțile oferă acces la o varietate de subiecte și domenii de cunoaștere. O carte poate reprezenta o sursă inestimabilă de informații și experiențe noi.
 • Stimulare a imaginației și creativității: Lectura poate să inspire și să încurajeze imaginația și creativitatea. Personajele, locurile și situațiile descrise într-o carte pot deschide porți către lumi noi și neobișnuite.
 • Oportunitate de explorare: Lectura oferă o modalitate de a evada din realitatea cotidiană și de a trăi aventuri imaginare în lumi fantastice sau în timpuri trecute.
 • Dezvoltare a empatiei și înțelegerii: Prin lectură, oamenii au ocazia să pătrundă în gândurile și emoțiile personajelor. Acest lucru contribuie la dezvoltarea empatiei și a înțelegerii față de diferite perspective.
 • Îmbogățire a vocabularului și abilităților de comunicare: Cititul constant diversifică vocabularul și îmbunătățește abilitățile de exprimare în scris și oral.
 • Călăuză și sfaturi: Cărțile de dezvoltare personală, self-help sau de leadership pot oferi sfaturi și instrumente utile pentru creșterea personală și profesională.
 • Reducere a stresului: Lectura poate fi o modalitate excelentă de a se relaxa și de a scăpa de stresul zilnic. O carte bună poate oferi un refugiu liniștitor.
 • Favorizare a conexiunilor sociale: Dacă se alege o carte care se potrivește intereselor sau pasiunilor persoanei care primește cadoul, acesta poate fi un subiect excelent de discuție și o modalitate de a lega conexiuni între oameni.

Cărți ca daruri de creștere

Oferirea cărților ca și cadouri de sărbători poate aduce un impact pozitiv în viața celui care le primește, oferindu-i oportunitatea de creștere și de a se bucura de o experiență de lectură valoroasă. Iată selecția noastră de cărți de referință:

 1. Darul prezenței conștiente – dacă ai în jurul tău femei la care ții cu adevărat, cartea semnată de Caroline Welch poate reprezenta darul ideal. Autoarea își propune să le ofere femeilor un context simplu de explorarea a potențialului personal și le explică în detaliu cum pot să-și cultive starea subiectivă de bine și sănătatea optimă.
 2. Darul – cartea semnată de Edith Eva Eger este pe cât de frumoasă pe atât de emoționantă. Autoarea ne prezintă 12 lecții de viață, utile pentru a ieși din închisoarea propriei minți, și ne stârnește flacăra speranței cu fiecare pagină citită. „Până la urmă, nu ceea ce ni se întâmplă contează cel mai mult, ci ceea ce alegem noi să facem cu aceste întâmplări“ scrie dr. Eger.
 3. Darul psihoterapiei – renumitul Irvin Yalom oferă o scrisoare deschisă către noua generație de psihoterapeuți și pacienții lor. Considerat cel mai important psihoterapeut în viață, dr. Yalom oferă, în cele 85 de capitole perfect șlefuite, un adevărat rezervor de sfaturi practice completate de o viziune onestă și revelatoare asupra provocărilor și recompenselor profesiei de psihoterapeut.
 4. Darul iubirii – dacă persoana pe care o ai în minte nu este o simpatizantă a cărților de dezvoltare personală, volumul lui Kahlil Gibran poate fi alegerea ideală. Mihai Claudiu Mărîi spune că este „o carte a devenirii deoarece urmează pașii unui om către sine însuși; o carte de înțelepciune căci, în drumul sau spre deplinătatea ființei, Gibran, întrebător sau profetic, rebel sau supus, zbuciumat sau împăcat cu sine, rămâne mereu îndrăgostit de Viață și de darurile ei“.

Toate recomandările de carte sunt disponibile cu reducere în librăria Pagina de Psihologie.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0