Skip to content

Sorina Fredholm este antreprenor, fondator 121Tribecontent creator, precum și Ambasador al celei de-a paisprezecea ediții a Maratonului București, ce se desfășoară în acest weekend în București. Este de părere că hrana, mișcarea și echilibrul emoțional sunt elementele ecuației unui trai armonios și apreciază că a avea un stil de viață sănătos nu înseamnă a avea o viață privată de bucurie, gust și plină de restricții. Despre cum ne putem îmbunătăți calitatea vieții (pornind de la cea alimentară și fizică, până la cea emoțională), dar și despre multe altele, vă invităm să descoperiți în interviul de mai jos.

Ce înseamnă, pentru tine, un stil de viață sănătos?

Atunci când deciziile și acțiunile noastre de zi cu zi ne ajută să fim avem un echilibru minte-corp-suflet, să ne simțim bine și să fim fericiți.

Când ai realizat că vrei să ai un impact pozitiv asupra celorlalți?

Când practici obiceiuri sănătoase nu îți transformi doar viața ta. Acest stil de viață te inspiră să-l împărtășești și cu restul, prieteni, familie, comunitate. Așa mi s-a întâmplat și mie și, în timp, mi-am descoperit pasiunea de a inspira și ajuta oamenii să trăiască mai sănătos și mai sustenabil.

Când ai realizat că vrei să faci din asta o preocupare și unde ai vrea să ajungi?

A fost o evoluție naturală. Din momentul în care am început să văd rezultatele în viața mea și a celor din jur am realizat că este ceea ce îmi doresc să fac. Prin acțiunile mele și prin instrumentele pe care le-am creat s-a produs acest efect de domino care poate schimba viața altor oameni și poate avea cu adevărat un impact global. Și asta facem cu 121tribe.

https://www.instagram.com/p/CVM_K-OMgNT/

Ce este, mai exact, platforma wellness 121Tribe?

Este o aplicație în care oferim programe create de experți în wellness de renume internațional. Unul dintre ei este Darin Olien, New York Best-Selling Author și gazdă a documentarului Down To Earth, care a câștigat Premiul Emmy.

Programele conțin planuri alimentare, antrenamente fitness și yoga ghidate, exerciții de respirație și meditație, video-uri educaționale zilnice și alte obiceiuri care te ajută să îți construiești un stil de viață sănătos și durabil. Pe lângă tot acest conținut din aplicație, participanții primesc extra suport și motivație din partea experților, prin canale externe de comunicare și întâlniri online.

Rezultatele sunt extraordinare, acești oameni își schimbă total stilul alimentar, devin activi, își îmbunătățesc somnul și starea de spirit. Feedbackul cel mai des auzit este life-changing experience.

Ești ambasador al celei de-a paisprezecea ediții a Maratonului București. De ce crezi că este important să integrăm alergarea în viața noastră?

℗PUBLICITATE



Sunt mândră și mă bucur enorm că pot susține și promova cel mai mare eveniment de alergare din România. Pe lângă beneficiile evidente de sănătate – reducerea riscurilor anumitor boli, creșterea imunității, longevitate – alergarea este o activitate care ne deconectează de ritmul alert în care trăim. Alergarea ne ajută să petrecem mai mult timp în natură, să ne facem noi prieteni care împărtășesc aceeași pasiune. Însă nu trebuie cu toții să alergăm un maraton pentru a ne bucura de aceste beneficii. Așa că recomandarea mea, când vine vorba în general de activitatea fizică, este să ne setăm obiective realiste, să alegem activități care ne plac și să fim activi zilnic. 

Criza epidemiologică pe care o traversăm are un impact foarte mare asupra stării noastre mentale. Cum reușești să te echilibrezi în aceste vremuri?

Echilibrul și starea de bine le găsim conectându-ne cu interiorul nostru. Pentru asta avem nevoie de practici care să ne deconecteze de ce se întâmplă în exterior. Pentru mine, cel mai bine funcționează un mix între practica de yoga, exercițiile de respirație și gătitul sănătos. Pentru fiecare, această deconectare poate arăta diferit, de la alergare la o simplă plimbare în natură. De aceea cred că cel mai important este să ne ascultăm corpul și intuiția, că să luăm deciziile cele mai bune pentru noi.

Stil de viață sănătos înseamnă doar ce ai în farfurie sau este ceva mai mult de atât?

Eu numesc ce ai în farfurie hrană secundară. Restul este hrană primordială. Și aici vorbim despre cât de activi suntem, câtă apă bem, cât timp ne acordăm pentru self-care și ce alte obiceiuri sănătoase practicăm consecvent. Din nou, nu le putem face pe toate și nici nu trebuie. Dar trebuie să facem ceva, iar acel ceva să fie făcut în mod constant, că să putem discuta de un stil de viață durabil.

https://www.instagram.com/p/CU48t6cM-HF/

Ce sfat le-ai da celor care amână adoptarea unui mod de viață echilibrat, gândindu-se și la faptul că implică un cost suplimentar? Cu ce să înceapă, mai exact?

Să ai un stil de viață sănătos nu înseamnă să mănânci doar superfoods sau să ai un antrenor personal. Să alergi, să faci exerciții de respirație, să meditezi… toate aceste activități sunt gratuite. Să alegi să mănânci mai multe legume și fructe în locul alimentelor procesate, să alegi să gătești în loc să comanzi mâncare, toate aceste schimbări, dimpotrivă, chiar te vor ajuta să economisești. 

Mâncarea sănătoasă nu este gustoasă. Este un mit care poate fi demontat?

Da, un mare mit [râde]. Eu pot să gătesc orice fel de mâncare, de la pizza și paste la sushi și deserturi. Doar că aleg să le gătesc sănătos. În aplicația mea puteți găsi o mulțime de rețete extrem de delicioase, sănătoase și ușor de preparat.

Crezi că mișcarea wellness este pasageră sau crezi că vor adopta din ce în ce mai mulți oameni această abordare?

Mișcarea wellness a apărut prin anii 1960 și de atunci este în creștere. Ea nu mai este de mult un trend, s-a transformat într-o industrie de câteva trilioane de dolari. Sondajele arată că 80% dintre consumatori consideră wellnessul foarte important, ceea ce mă bucură enorm. Din punctul meu de vedere, un stil de viață sănătos și sustenabil este o necesitate atât pentru populație, cât și pentru planetă.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0