skip to Main Content

În fiecare dimineață, îmi repet: „Seara asta am să mă culc mai devreme!“. Apoi, vine seara, și iar trec de ora stabilită. Adesea, îmi dau seama că am pierdut noțiunea timpului, iar orele de somn sunt mai puține și eu nu apuc să-mi fac somnul de frumusețe. Nu puține au fost acele dăți în care dimineața mi-aș fi dorit să am o mașină a timpului, pentru a mă întoarce la seara trecută și a mă asigura că voi avea parte de cele 8 ore care îmi asigură un ten frumos și odihnit.

Dacă sunteți ca mine, cu siguranță știți deja că nu avem nici vreo mașină a timpului și nu ajută nici să ne judecăm prea tare. Mai degrabă, ajută să fim flexibili și să vedem ce putem face în condițiile date. Iar dacă la următoarea repriză de somn puțin veți realiza că aveți nevoie de ajutor, iată câteva idei care vă pot ajuta. 

 Să trișăm puțin!

Iată nouă recomandări pentru un ten luminos, de folos atunci când nu ne-am făcut somnul de frumusețe:

  1. Acceptă realitatea și să nu lupta cu prezentul. Nu încurajez pe nimeni să sară peste orele de somn, dar dacă tot s-a nimerit să nu avem 8 ore, nu ne rămâne decât să acceptăm asta. Respirăm, după cum ne recomandă psihologii, în mod profund, iar mai apoi, ne bucurăm de o cană de cafea sau de ceai.
  2. Adu-ți aminte că puțină apă rece face minuni. Înainte de rutina de îngrijire, îmi place să mă spăl pe față cu apă rece (pentru un efect de revigorare a tenului, care mă ajută să mă trezesc mai ușor) și apoi să mă conectez la energia corpului. Dacă simt că nu m-am deșteptat suficient, fac și puțină mișcare, ori îmi pun piesa preferată și fac câteva mișcări de dans.
  3. Ține cont: crema de ochi este prietena ta! Locul cremei de ochi este în frigider, deoarece, când e rece, ajută pungile de sub ochi să se mai retragă și ochii să pară mai luminoși. Așadar, dacă ne culcăm târziu, să punem crema de seara în frigider. 
  4. Folosește inteligent fondul de ten. Recomand să alegi un fond de ten cu un subton cald și un finish satinat (care să ofere tenului un look fresh și natural, fără să încarce și să scoată în evidență ridurile). Sunt o mare iubitoare a produselor mate, însă atunci când sunt obosită, utilizarea lor este o greșeală, deoarece evidențiază orele lipsă de somn.
  5. Alege fardurile luminoase și deschise la culoare. Când vine vorba despre fardurile de ochi, recomand nuanțe deschise, de nude, piersicuță (care să ofere acel efect de ochi mai mari și mai luminoși). Și în acest caz, contează textura acestor farduri: cele mate vor evidenția fix ceea ce ne dorim să ascundem. De aceea, este esențial să recurgem la nuanțe sidefate (dar un sidef subtil).
  6. Mascara la dublu, dar nu pe genele de jos. Sincer, mascara este cea mai bună prietenă a mea, în fiecare zi, dar în special atunci când oboseala este evidentă pe tenul meu. De regulă, aplic două straturi, pentru a evidenția ochii și a-i face să pară mai mari. Pentru acel look fresh pe care toate îl dorim, evită să aplici mascara pe genele de jos (în aceste zile).
  7. Nu uita de anticearcăn. Pentru diminețile în care, pe lângă oboseală, sunt și în întârziere, aleg în locul fondului de ten un anticearcăn/corector (într-o nuanță de nude/piersică). Acesta ajută să oferim luminozitate zonei ochilor, dar și să ascundem rapid micile imperfecțiuni. Uneori, merită să folosim anticearcănul și pe post de fond de ten: produsele lichide se întind mai ușor și nici nu avem nevoie de ustensile.
  8. Scoate obrajii la vedere. O atenție deosebită merită să o acordăm obrajilor. Recomand să dăm skip pudrei de contur, dar să nu uităm de aplicarea blush-ului într-o nuanță de roz piersică, puțin sidefată (care ne oferă acel look de piele sănătoasă).
  9. Aplică ruj. Ultimul pas, dar nu cel din urmă, este rujul. Musai să fie într-o nuanță deschisă, dar intensă.

Less is more

Ceea ce îmi doresc să rețineți din acest articolul este că, într-adevăr, less is more. De aceea, atenție la cantitatea de produs aplicată, dar și la nuanțele pe care le alegeți pentru acel look fresh și odihnit. Un pas pe care îl mai fac în diminețile fără suficient somn, dar numai în zilele când am suficient timp, este să aplic o mască de față, tip șervețel, cu vitamina C (care oferă strălucire tenului), dar și plasturi pentru zona ochilor (care au stat câteva minute în frigider).

℗PUBLICITATEPuțin machiaj și un strop de încredere este tot ce avem nevoie pentru acele zile în care nu suntem pe deplin odihnite și, totuși, ne dorim să cucerim lumea. Nimeni nu ne cere să fim perfecte, iar grija de sine este o regulă de bază. Așa cum am mai punctat, când ne este greu din cauza lipsei de somn, ajută să dăm dovadă de compasiune de sine, să aplicăm câteva trucuri din industria machiajului și să ne asigurăm că noaptea următoare ne vom oferi timp pentru somn. Ca recomandare de lectură, pentru o igienă corespunzătoare a somnului, vă propun cartea semnată de Arianna Huffington – Revoluția somnului.

Atât pentru luna aceasta. Pentru mai multe informații și explicații utile pentru un ten sănătos. vă aștept și pe canalul de YouTube unde, în fiecare seară de luni și miercuri, postez câte un nou clip.

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0