Skip to content

Știai că peste 50% din gesturile pozitive ale partenerului de cuplu sunt trecute cu vederea sau ignorate, pentru că nu avem mintea antrenată pentru pozitivitate? Știința relațiilor ne spune că nu cearta în sine este problema, ci faptul că mulți dintre noi nu știm cum să purtăm conversații dificile pe subiectul banilor.

Astfel, Școala De Bani împreună cu Gáspár György, psihoterapeut și autor, au dezvoltat cursul online Relația cu banii în cuplu. Într-un mod confortabil și ingenios, participanții pot explora 10 lecții practice despre gestionarea banilor în cuplu, cu soluții, pentru o relație armonioasă, orientată spre creștere și bunăstare.

Pe parcursul celor 10 lecții, Gáspár György prezintă situații care apar de obicei în cuplu când în discuție intervin banii și gestionarea lor. Și după cum devine evident, soluția este asumarea unui comportament conștient atât în relația cu banii, cât mai ales, în relația cu partenerul de cuplu.

℗PUBLICITATECe teme sunt abordate într-un mod practic

  1. Siguranța înainte de toate: află care este legătura dintre emoțional și financiar într-o relație satisfăcătoare și cum să elimini negativitatea dintre voi când discutați despre bani.
  1. Concentrează-te pe relație, nu pe a avea dreptate: ce faci când apune perioada de îndrăgostire? Îți dăm un indiciu: noi și împreună cântăresc mai mult decât eu și singur. La fel se întâmplă când discutăm și despre bani.
  1. Puterea nebănuită a dialogului: cum asculți anxietățile financiare ale partenerului tău? Printr-o conversație constructivă.
  1. Transformă trecutul în trecut: vei afla cum tindem să ne întoarcem în mod inconștient în copilărie și să proiectăm asupra partenerului trăsăturile negative ale părinților, când discutăm despre bani.
  1. Extremele se atrag: descoperă stilul maximizator și pe cel minimizator în gestionarea banilor și cum se întrepătrund cele două în relația de cuplu.
  1. Schimbă-ți mentalitatea înainte de a-l schimba pe partener: mentalitate simbiotică sau flexibilă? Acceptă diferențele dintre voi și integrează-le într-o relație armonioasă.
  1. Jumătatea ta de cuplu are suflet, dar banii nu au: ajută să ne reamintim din când în când că oamenii au suflete de care trebuie să ținem cont, în timp ce banii sunt doar o invenție umană. Întreabă-te care sunt prioritățile tale și ce prețuiești în relație.
  1. Recuperează plăcerea și bucuria de a trăi: este atât de simplu. Transformă joaca și distracția în doi într-o prioritate.
  1. Relația de cuplu mult visată: ce înseamnă pentru tine o relație ideală? Află cum o poți dobândi și cum poți crea baza optimă pentru cultivarea bunăstării financiare.
  1. Aplică regula micilor schimbări comportamentale: știința relațiilor de cuplu ne arată că schimbările bruște sau prea rapide pot să stârnească anxietate și neliniște. Cultivă răbdarea în relație.

Cursul video online, Relația cu banii în cuplu, este disponibil în mod gratuit pe platforma școaladebani.ro.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0