skip to Main Content

Cu o carieră impresionantă atât pe scena teatrului, cât și în televiziune, protagonista interviului #CeNuVreauSaStieLumeaDespreMine este una dintre cele mai îndrăgite artiste pe care țara noastră o are. Cu un simț al umorului debordant, dar și cu o putere de muncă ieșită din comun, Tania Popa reușește să se reinventeze cu fiecare rol, ori cu fiecare proiect în care se implică. Despre viața de familie, despre bucuriile și momentele de cumpănă, dar și despre planurile de viitor am discutat în interviul de mai jos.

Care este clipa ta de glorie de anul acesta?

Clipa mea de glorie de anul acesta a fost aceea că am rezistat în junglă, că am putut tolera până la capăt oameni care poate nu meritau, și sunt mândră de asta – înseamnă că sunt matură și suficient de înțeleaptă.

Ce cuvânt sau expresie te enervează in viața cotidiană?

Nu cred că am un cuvânt care să mă enerveze, dar cu siguranță îmi displace când, în limbajul uzual, sunt folosite în exces cuvinte în engleză.

Ai un tic verbal?

Nu cred că am un tic verbal. Aș fi curioasă să aflu de la alții dacă am!

Numește un film sau o carte în care ți-ar plăcea să trăiești?

Un film ar fi Pe aripile vântului. Și când spun asta, nu mă refer la situația politică din vremea aceea. Pur și simplu, mi se pare că era foarte frumos. În ceea ce privește cartea, am spus întotdeauna că mi-ar fi plăcut să trăiesc pe timpul lui Caragiale.

Teatru sau televiziune? Unde te simți cel mai confortabil, în prezent?

Dintotdeauna, mi-a plăcut mult mai mult teatrul decât televiziunea, decât filmul. Mă simt mult mai confortabil acolo. Sunt perfecționistă, în sensul în care, dacă nu am timp să repet suficient, să știu că este așa cum trebuie să fie, sunt în disconfort. Și în film, și în televiziune, exact asta se întâmplă – nimeni nu are timp să repete.

Ce înseamnă Basarabia, pentru tine?

În prezent, pentru mine reprezintă doar locul în care m-am născut, pentru că am plecat la 17 ani de acolo. În schimb, aici, în România, când văd artiști din Basarabia care au reușit, sunt extrem de mândră. Atunci simt că suntem din același loc.

Cum te poziționezi în războiul dintre Ucraina și Rusia?

Nu răspund la această întrebare.

Simți că oamenii nu reușesc să facă față energiei tale debordante?

Sincer, da. Am observat în mai multe situații. Oamenii care nu mă cunosc nu îmi înțeleg energia. Cei care mă știu, știu că așa sunt. De aceea, când nu am energie, toată lumea se întreabă ce am pățit.

Ce îți spui dimineața, înainte să te dai jos din pat?

℗PUBLICITATEDe o jumătate de an, când mă dau jos din pat, îmi zic: „Cât e ora? Să scot câinele afară“.

Care este compromisul pe care l-ai făcut în relația de cuplu și pe care l-ai face, ori de câte ori ar fi nevoie?

Singurul compromis pe care l-am făcut, îl fac și l-aș face în relația mea – și cred că dă dovadă de maturitate – este să cedez în certuri. Oricum, certurile mele conjugale sunt mărunte, din lucruri neînsemnate, așa că prefer să cedez eu – deși nu-mi place deloc!

Cum arată ultimul gest romantic realizat pentru partenerul tău de cuplu?

Mi se pare că un bărbat trebuie să facă, în primul și în primul rând, gestul romantic față de femeie. Așa că, întotdeauna mă bucur și aștept gesturile romantice din partea soțului meu. Dar mi-ați dat de gândit. O să-i ofer și eu, cât de curând, un gest romantic.

Crezi în prietenia sinceră dintre artiști?

Eu cred. Din păcate, nu prea se întâmplă, decât extrem de rar.

Ce parte ți se pare dificilă în meseria de actor?

Cea mai dificilă parte în meseria de actor este să reziști în afara scenei, în această lume de actori.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Ce planuri ai, în acest sens?

Planurile ni se schimbă de la o zi la alta din cauza programului pe care îl avem, și eu, și soțul meu, și copilul. N-aș spune ce planuri am, pentru că e posibil să se schimbe până la publicarea interviului…

Dacă ar fi să faci o contabilitate primară a acestui an, ce concluzie ai trage?

Pot să spun sincer și cu mâna pe inimă că a fost un an bun din toate punctele de vedere. Sper să fie măcar la fel anul care vine.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0