Skip to content

Este creator de conținut, câștigător a nenumărate premii din industria online, mamă și un om căruia îi place să trăiască așezat. Nu îi place să epateze, crede că moda este un stil de viață (și nu doar despre haine), și mai crede într-o lume blândă, în care să fim bine unii cu alții. Despre normalitatea uitată cândva, despre planuri de viitor, angoase și mici bucurii ce ne colorează viața am discutat cu Deea Codrea, în cel mai recent interviu #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, pe paginadepsihologie.ro.

Cum ai descrie-o pe mama Deea Codrea?

Mereu curioasă să își descopere copilul! Preocupată, constant, de siguranța fizică, dar mai ales emoțională, a lui. Caut, conștient, să îi ofer un spațiu de siguranță, să îi arăt că sunt o certitudine, pentru el. Aș mai spune și că sunt jucăușă, că mă transpun, instant, la vârsta copilăriei mele și devenim, deseori, parteneri de joacă. Cred că este important să ne adresăm, mereu, pe orizontală, să îi tratăm de la egal la egal.

Ce faci atunci când ceva nu-ți iese?

Cel mai probabil, mă supăr, îmi dau ochii peste cap, strâng din dinți și mai încerc o dată. Cred, cu tărie, că perseverența este una dintre calitățile mele, care m-a ajutat enorm în tot parcursul meu.

Dacă ai fi pentru o zi bărbat, ce ai vrea să experimentezi?

E de notorietate deja treaba asta că este oribil ca bărbat să fii răcit, așa că parcă aș vrea să văd cum se simte pe propria-mi piele, măcar pentru o zi.

© Deea Codrea

Care este relația ta cu telefonul mobil?

Complicată, aș spune! Eu îmi văd telefonul ca pe „locul meu de muncă“, dar și ca pe locul în care mă mai pierd uneori, ca noi toți, ori această combinație poate fi, uneori, copleșitoare. Însă, în mod cert nu aș putea trăi, momentan, fără telefonul mobil, sau mai bine spus, nu aș alege să o fac!

Cum îți îmblânzești emoțiile, atunci când ele sunt copleșitoare?

Nu le îmblânzesc, le accept așa cum vin. Și plâng, și țip, și mă supăr și după o iau de la capăt. Am înțeles târziu, dar e bine că am făcut-o, că e normal să plângi, să te plângi și să îți plângi emoțiile.

Cum gestionezi hate-ul din online?

Nu m-am lovit de foarte mult hate, să știi. Nici măcar atunci când am participat la „Bravo, Ai Stil“; cred că e ceva în mine care nu trezește reacții extreme în ceilalți. Însă, poate și din acest motiv, atunci când există ură, mă afectează, mă revoltă și mă înfurie, și cred că tocmai din aceste motive, ar trebui să fim foarte atenți cu tot ce aruncăm pe internet. După ce trece furia, încerc să arăt și cealaltă parte a monedei, să îl fac pe acel om să privească diferit, chiar dacă de cele mai multe ori e o pierdere de timp, dar au fost și păreri pe care le-am schimbat prin acest tip de dialog.

Cât de mult contează aspectul fizic pentru mediul online?

Cred că în 2023 nu mai contează doar aspectul fizic, sau îmi doresc să cred asta! Cred că el este o oglindă către valorile proprii, o continuare a ceea ce tu ești, o interfață practic, însă mai departe de asta stă restul, iar restul este extrem de important!

Cine este centura ta de siguranță?

℗PUBLICITATE



Iubitul meu, indubitabil! Iar brațele lui sunt cel mai sigur loc din lumea asta mare!

Ce sfat le-ai da femeilor care au un nivel scăzut de încredere în sine?

Că acesta este proiectul vieții lor și că este timpul să se apuce de el. Încrederea în sine o dezvolți, o crești, o hrănești prin lucruri făcute zilnic, în mod conștient și constant. E cum alegi să te privești, să te crești, să te înconjori de oameni care să te oglindească. Și, mai presus de toate, cred că este foarte important ca, la finalul fiecărei zi, să găsești motive pentru care ești mândră de tine, ele sunt acolo, trebuie doar să le conștientizezi.

Ce faci atunci când ai o jumătate de oră liberă?

Mă scot la o cafea! Fac des asta și îmi place mult!

Ce contează mai mult: ce postăm sau ce trăim?

Din poziția unui om al cărui job este în social media, ți-aș răspunde că ce postăm în timp ce trăim! E important să fim autentici și ceea ce alegem să postăm, să coincidă cu realitatea noastră, să fie așa un fel de fereastră, pe care o deschidem și prin care arătăm puțin din casa noastră; să nu facem curățenie doar pentru că cineva se va uita pe fereastra casei, ci să fie mereu curățenie. Cred că e nevoie de o normalizare a ceea ce postăm, este nevoie să fim noi, așa cum suntem înainte să postăm.

© Deea Codrea

Însoțitor de bord – Antreprenor – Creator de conținut. Ce urmează?

Mi-aș dori să urmeze scriitoare de cărți pentru copii! E un vis încă de când îi inventam prima poveste lui Iian, și știu sigur că se va întâmpla, într-o zi!

Ce ai vrea să nu te mai întrebe oamenii niciodată?

Cred că e datoria lor să întrebe, iar a noastră să alegem ce răspundem. Nu am ceva ce nu mi-aș mai dori să mă întrebe, mi-aș dori să facă ceea ce simt, iar eu voi face la fel.

Cum arată ultimul gest tandru făcut partenerului de viață?

Un bilețel lăsat în pantofii sport de sală.

Care este acel obicei pe care tu îl consideri normal, dar ceilalți, ciudat?

Dorm pe burtă uneori cu picioarele ridicate. E greu de înțeles cum, însă e destul de comic. Pentru mine e o normalitate, iubitul meu are altă părere.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0