Skip to content

Când am auzit, în urmă cu mai mulți ani, despre cartea Acceptă iubirea (pe atunci exista doar varianta în limba engleză), m-am întrebam, uimit, – Ce-i cu acest titlu? De ce nu ar primi oamenii iubirea în viața lor?! În cele din urmă – iubirea este emoția noastră supremă – este ceea ce ne dorim și vrem cu toții. Sau nu?! Încă nu începusem formare în terapia relațională imago și nici nu eram în punctul în care să fi avut suficientă practică clinică pe zona dinamicii de cuplu.

Apoi am început să citesc din cartea semnată de soții Hendrix-Hunt și nu o mai puteam lăsa din mână. Am găsit un text care pune o lumină cu totul și cu totul nouă aspra unor tipare inconștiente care mă țineau legat de trecut și cu care nu știam că am de-a face. Eram familiarizat cu recomandările clasice despre a-i învățat pe cei doi parteneri să ofere iubire – ceea ce pretindeam și eu de la jumătatea mea de cuplu – dar nu mă gândisem la dificultatea mea, și a multor altor semeni, atunci când vine vorba despre a accepta iubirea și bunătatea celor din jur. Așa se face că Acceptă iubirea a devenit una dintre cărțile mele de suflet din colecția imago. Iar astăzi sunt extrem de încântat să pot să o recomand pentru clubul nostru de lectură – deoarece a fost tradusă și în limba română.

Deschizătoarea de suflete rănite

Cu siguranță, sunt subiectiv în ceea ce scriu prin aceste rânduri. Și asta deoarece, respectul meu și aprecierea pentru munca lui Harville Hendrix mă fac să proiectez asupra lui multe lucruri pozitive (poate chiar imaginea unui tată ideal). Dar, dincolo de asta, sunt convins că această lucrare (scrisă împreună cu Helen LaKelly Hunt) este o adevărată deschizătoare de minții și suflete rănite.

Autorii, care sunt creatorii terapiei imago, au această capacitate de a prezenta lucrurile complexe într-un limbaj ușor de înțeles, fără să sperie cititorul cu prea multe explicații. După care revin, într-un mod coerent, și mai adaugă un strat de explicații, menit să completeze imaginea de ansamblu. Cartea este structurată în trei părți, într-un mod cât se poate de logic: înțelegerea problemei, soluțiile existente și recomandări de exerciții practice. Acesta este de altfel și stilul de lucru al metodei imago – mecanismele explicative sunt unite cu sens și acompaniate de recomandări și exerciții gata de implementat.

℗PUBLICITATECititorii care au mai parcurs cărți despre imago vor găsi în Acceptă iubirea concepte vechi prezentate într-o lumină mai complexă. Iar aici mă refer la: sinele pierdut sau scindat, simbioza sau absorbirea de sine, dar și cunoașterea separată și cunoașterea conectată. Și vor descoperi cum pot fi dezvoltate abilitățile de bază ale inteligenței relaționale.

Știu, dintr-o discuție personală cu Harville, că, din tot ce a scris, aceasta este lucrarea lui de suflet. Lucru ce poate fi sesizat relativ ușor de cititorul atent, deoarece se simte emoția textului și toată energia pe care cei doi autori au depus-o în paginile cărții. Dacă ai nevoie să te înțelegi pe tine îi lentila relațiilor în care ai trăit – această carte este pentru tine. Dacă ai nevoie să-ți vindeci rănile din copilărie – această carte este pentru tine. Dacă ai nevoie să îți transformi relația de cuplu pentru a primi suficientă iubire în viața ta – această carte este pentru tine.

Acestea fiind spuse, vă doresc lectură utilă și vreau să vă reamintesc că volumul este disponibil cu reducere aici. Iar pentru a face și mai mare clubul nostru de carte, fă o poză cu tine și coperta cărții și posteaz-o în social media. Toate pozele cu tag spre mine și Pagina de Psihologie vor fi preluate pe Instagram.


Citește și:

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0