Skip to content

Acum mai bine de un an, am început să lucrez la o nouă carte. Nu-mi era foarte clar cum va arăta și nici nu-mi erau prea limpezi în minte capitolele acesteia. Tot ce știam era că vreau să fie o altfel de carte despre mindfulness (starea de prezență conștientă) – concept despre care eu amintesc des atât în Copilul Invizibil, cât și în Revoluția Iubirii. Despre mindfulness se spun multe: de la faptul că este cel mai revoluționar concept integrat în psihologia și psihoterapia zilelor noastre, până la ideea că reprezintă un stil de viață sau de relaționare cu sine și tot ceea ce ne înconjoară. Și, cu toate acestea, cred că puțini oameni au reușit să se împrietenească durabil și nefluctuant cu starea de mindfuness; ba chiar sunt și mai puțini cei care practică prezența conștientă în mod intenționat, zi de zi.

Știam, de asemenea, că vreau să fie o carte diferită de primele două, pe care le iubesc pe zi ce trece tot mai mult. Visam la o carte demnă de anul 2018, una în care poveștile de viață, autodezvăluirile, studiile clinice și aplicabilitatea stării de mindfulness să-și găsească locul și sensul de la prima și până la ultima pagină. Cei care mă cunosc știu că, în copilărie, relația dintre mine și cărți a fost una complicată; pe parcursul vieții, am trecut de la ură la iubire, iar din această transformare s-a născut un mare respect față de cărți. Sunt convins că, dincolo de conținut, fiecare carte merită să fie cât mai frumoasă. De aceea, m-am străduit cât de mult am putut să iasă o nouă carte frumoasă – cu pagini color, cu imagini care să ne trezească starea de bine și cu coperte cartonate (care să îi asigure și ținuta, dar mai ales rezistența în timp). Cred că toate cărțile au dreptul la o viață cât mai lungă și mai bogată în oameni care să le iubească și prețuiască din plin.

După ce am așternut mai multe idei în paginile primului draft de carte, mi-am dat seama că vreau să fie un ghid ușor aplicabil și am continuat să scriu așa cum mi-aș dori eu să citesc o carte despre puterea stării de mindfulness. Am luat principalele probleme cu care mă confrunt în viața de zi cu zi, m-am uitat la forma în care se regăsesc acestea în viețile clienților care vin la mine în terapie și am împărțit întreaga carte în 3 mari părți – prima e despre cum ne putem cultiva cu adevărat curajul; a doua, despre cum putem exersa compasiunea; și ultima, despre ce înseamnă conectarea autentică.

Și pentru că știu sigur că starea de mindfulness nu ține doar de călugării budiști sau ortodocși, de retragerea în munți sau în taberele de autocunoaștere, dar și pentru că zi de zi îmi duc veacul în cel mai mare și mai agitat oraș din România (fără de care nu-mi pot imagina propria existență), m-am decis să botez cartea cu numele Mindfulness Urban – exerciții de curaj, compasiune, conectare.

℗PUBLICITATE



În paginile cărții, scriu cu multă culoare emoțională despre trecut și prezent, despre greu și bine, despre fricile care uneori ne taie respirația dar și momentele de fericire care merită tot efortul, despre alegeri curajoase și decizii riscante, despre ceea ce ne face frumoși și luminoși, dar și ceea ce scoate la iveală umbrele și rănile din noi. A fost cartea care s-a născut cel mai greu dintre toate cărțile mele. Încă o dată, am fost nevoit să-mi asum realitatea că nu sunt perfect; că nu sunt un model pentru nimeni și că – la fel ca celelalte 7 miliarde de oameni de pe minunata noastră planetă – îmi doresc să fac bine și nu-mi iese mereu; că mă pot amăgi cu impresia că-i vindec și călăuzesc pe alții, dar în fapt fiecare pagină a cărții este pentru mine, pentru a-mi descoperi curajul, compasiunea și a ajunge la conectarea sufletească ce reprezintă sensul călătoriei pe care o numim viață.

Dedicată și celor care încă nu știu ce carte să-și ia cu ei în bagajul pentru vacanță și care sunt deja pe ultima sută de metri cu pregătirile. Cartea poate fi comandată aici.

Îmi doresc ca această carte să inspire transformări semnificative în viața noastră și să ne transmită energia pozitivă pentru a le aplica spre binele tuturor!

Fie ca noi toți să trăim în curaj, compasiune și adevărată conectare umană!

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0