skip to Main Content
Panel Online: Ce Facem Cu Iubirea?

Panel online: Ce facem cu iubirea?

Când vine vorba de Ziua Îndrăgostiților (sau a iubirii), suntem năpădiți de-o sumedenie de gânduri, motiv pentru care începem să și spunem multe lucruri – unele pline de romantism, altele, de cinism.

Dar noi, cei de la Pagina de Psihologie, credem că este nevoie de ceva curaj, compasiune și conectare cu sine, pentru a recunoaște că, adesea, evităm să celebrăm iubirea. Fiindcă, într-un fel sau altul, pe parcursul vieții, am învățat să o ținem la distanță, ca să ne ferim de vulnerabilitatea ce o însoțește. Unora dintre noi li se pare penibil să existe o zi dedicată iubirii – deoarece am fost educați într-o societate care (mai direct, mai indirect) interzicea manifestarea publică a iubirii. Majoritatea copiilor au crescut văzându-și părinții făcând gesturi de tandrețe doar atunci când unul dintre aceștia era bolnav sau când vreo dificultate majoră se abătea asupra familiei.

Din nefericire, nu am avut modele de la care să învățăm cât de importante sunt relațiile și nici că este înțelept să recunoaștem și să prețuim iubirea aceea mascată prin atitudini sobre. Dar, lucrurile se pot schimba, iar noi ne putem îmbunătăți raportarea la relații și iubire. De aceea, am invitat în acest panel online câțiva psihologi și psihoterapeuți, care și-au luat angajamentul de a descifra și promova importanța iubirii.

℗PUBLICITATE
Repondenții acestui panel:

Aurora Liiceanu – psiholog, cercetător și profesor. A scris până în prezent 21 de cărți, cea mai recentă fiind Ea și EL. Biografia unei relații.

Cristina Trepcea – psiholog și psihoterapeut, om de radio și de televiziune, fost membru CNA. În prezent, moderează live-ul #LoveIsFun, pe platforma A List Magazine.

Simona Herb –  doctor în psihologie și primul terapeut certificat EFT (terapia de cuplu centrată pe emoții) din România. Prin eforturile pe care le depune, a inițiat primele programe de formare în EFT de la noi din țară. Activitatea sa poate fi urmărită și pe site-ul eftromania.

℗PUBLICITATE
Raluca Anton – doctor în psihologie, psihoterapeut relațional Imago, realizator radio și TV. Activitățile ei pot fi urmărite pe ralucaanton.ro

Irina Calomir – psiholog clinician și psihoterapeut relațional, coordonator de programe de dezvoltare personală și autocunoaștere. Activitățile ei pot fi urmărite pe irinacalomir.ro

Gáspár György – psiholog clinician și psihoterapeut relațional, președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, autor de carte și inițiator al proiectului #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia.

Pagina de Psihologie vine în ajutorul celor care doresc să afle cât mai multe despre iubirea conștientă în cuplu – iubirea aceea matură și durabilă, care poate să dureze o viață și, în același timp, să vă facă viața mai frumoasă.

Nu uitați, campania „Iubirea și lectura fac casă bună împreună“ ține până pe 25 februarie și include o serie de cărți dedicate cuplurilor.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close search
Back To Top
×Close search
Caută