Skip to content

În fiecare zi de miercuri, avem pe Pagina de Psihologie, câte un interviu (im)perfect, (in)discret și (in)vulnerabil cu oameni care îndrăznesc să ne vorbească despre ei înșiși într-o altă lumină.

Oameni care renunță la filtrele psihologice și la photoshopul sufletesc, îndrăznind să se arate pentru câteva secunde fără nicio armură – doar cu o tentă de umor și o porție sănătoasă de sinceritate.

Invitatul din această săptămână, a seriei de interviuri #Ce Nu Vreau Să Știe Lumea Despre Mine, este actrița Andreea Vasile.

Originară din Râmnicu Vâlcea și absolventă a Facultății de Teatru la UNATC, Andreea Vasile, s-a făcut remarcată printr-un show de televiziune, dar și prin rolul de prezentatoare la Atomic TV. Succesul, însă, avea să vină la scurt timp, prin rolurile pe care le-a jucat pe scenele teatrelor bucureștene, dar și în lungmetrajele, respectiv, serialele cărora li s-a dedicat și pentru care a lucrat, până la epuizare, ajungând astfel, la ora actuală, printre cele mai râvnite actrițe. „La urgență“, „Luna verde“, „Fixeur“, „De ce eu?“, „Umbre“ sunt doar câteva dintre producțiile în care actrița a performat și în cadrul cărora s-au remarcat. Discretă cu viața personală, Andreea Vasile a acceptat să ne acorde acest interviu altfel, dezvăluindu-ne ce nu vrea să știe lumea despre ea.

 

View this post on Instagram

 

When it feels exactly like this. By @kornel27

A post shared by Andreea Vasile (@andreeavasiles) on

Cum definești „acasă“?

Acasă e oriunde, alături de cei pe care-i iubesc.

Ce ți-ai spune dacă te-ai întâlni pe stradă?

Oho, depinde tare de context, perioadă, nevoi… În punctul în care mă aflu acum, mi-aș spune să nu-mi mai fie atât de frică, să am mai multă încredere în propriul instinct și, cel mai probabil, să mă relaxez.

Alături de cine visezi să joci și nu ai avut ocazia?

Nu m-am gândit niciodată așa.

Cu cine te-ai bloca în lift?

Nu m-aș bloca cu nimeni, niciodată. Sunt claustrofobă.

Care este partenerul de scenă perfect?

Partenerul perfect e partenerul serios, cel care știe exact ce are de făcut, în care poți să ai încredere. De fapt, partenerul perfect e actorul care știe să-și facă, al naibii de bine, meseria.

Ce ingredient secret trebuie să aibă un proiect, ca să-ți dorești să faci parte din el?

Ingredientul meu secret e bucuria cu care fac fiecare proiect. Nu știu cum se face fără bucurie.

℗PUBLICITATEDacă nu ai fi fost actriță, ai fi fost…?

Profesor de limba engleză. Cu patalama.

Ce nu-ți place la tine?

Acum? Multe nu-mi plac. Excesul de zel e primul care-mi vine in minte.

 

View this post on Instagram

 

Off the beaten track #boyzwillbeboyz

A post shared by Andreea Vasile (@andreeavasiles) on

Cum e rolul de mămică față de toate celelalte roluri?

E tare complicat să compar. Rolurile sunt asumări, temporare, în viața mea, pe când mama băiatului meu voi fi pentru tot restul vieții.

Ai trecut prin experiența depresiei post partum?

Nu. A fost o perioadă mai dificilă, de acomodare, de redesenare a ceea ce știam până atunci, un alt tip de înțelegere și de responsabilizare, nopți nedormite, dar nu depresie.

Cum ai descrie vara ce tocmai se încheie?

Ca o adiere de vânt, într-o dimineață răcoroasă, de vară. Cu miros de iasomie.

Încerc să nu mă bazez, atât de tare, pe emoții. Cred că le supraestimăm, toată lumea vorbește de emoții și de cum le gestionăm, dar cred că gândul e cel care trebuie cizelat. Trebuie să învățăm responsabilitatea propriilor acțiuni, să ne asumăm consecințele, să ne cizelăm gândurile și valorile care ne conduc viața, și care se traduc în emoții, care fac haos în viețile noastre.”

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0