Skip to content

Invitata mea de astăzi, la rubrica #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine este antreprenor, un om creativ, diafan, blând și extrem de implicat în munca sa. Organizează evenimente #LaLuminaLumânării și ne invită să cunoaștem Bucureștiul prin alți ochi, sub numele #PoveștiDinBucurești. Despre ce rol are terapia în antreprenoriat și cum își face loc anxietatea în viața unui freelancer, am discutat în rândurile de mai jos cu Evelyne Vîlcu.

Dacă ar fi nevoie să scrii pe un banner trei atribute care te caracterizează, care ar fi acelea?

Curiozitate, perseverență, creativitate.

Ce este #poveștidinBucurești și ce ți-ai propus, cu această platformă?

„Povești din București“ este un proiect multi-stratificat, care are în vârful piramidei dorința de a face din acest oraș un loc mai plăcut, de a sublinia frumosul care deja există, de a îmbogăți și diversifica oferta experiențelor și activităților culturale și, in sens larg, de a contribui câtuși de puțin la prezervarea patrimoniul material și imaterial al orașului.

În mediul online, proiectul deja a strâns o comunitate de peste 70k de oameni care descoperă împreună cu mine multe dintre lucrurile frumoase pe care le are de oferit Bucureștiul.

Îmi doresc ca aceste informații să ajungă la cât mai mulți oameni, atât din București și România, cât și din afara granițelor. Genul acesta de conținut este, după părerea mea, modalitatea principală de a stimula turismul în capitală și în țară.

Ne poți spune mai multe despre „La lumina lumânării“?

Concertele „La lumina lumânării“ sunt experiențe multisenzoriale, unice pentru București și pentru România. Teme muzicale precum Iconic Movie Soundtracks, Tribut Coldplay, melodii de dragoste emblematice, sau colinde sunt interpretate de muzicieni de prim rang din România, în locații impresionante și neconvenționale, totul la lumina a mii de lumânări.

Încercăm să aducem în prim-plan contrastul fascinant între diversitatea arhitecturală a României, de la construcții istorice impunătoare la spații eclectice și imersive, și designul neașteptat al scenografiei. Acordam atenție și simțului olfactiv și creăm mirosuri speciale, care să întregească experiența.

Ne bucurăm enorm să vedem că publicul bucureștean a îmbrățișat, încă de la început, acest concept și concertele de până acum au avut loc cu sălile pline, și mai avem în plan niște locații, respectiv teme muzicale, care, cu siguranță vor bucura foarte tare.

© Evelyne Vîlcu

Ce te motivează să te ridici dimineața din pat?

Curiozitatea cred că stă la baza tuturor lucrurilor care mă motivează, chiar dacă vorbim de proiectele profesionale sau petrecerea timpului liber. În același timp este și vinovatul principal pentru momentele dese de FOMO, pe care încerc să le temperez și să mă acomodez cu ideea că nu voi reuși să ajung să fac tot ce mi-ar plăcea.

Ce ingredient secret are Evelyne, când vine vorba despre organizarea evenimentelor?

Nu cred că există „a secret sauce“, când vine vorba de evenimente. Îmi ascult foarte mult intuiția și experiența acumulată, în postura de spectator. Înainte de a organiza și de a produce evenimente, am fost la rândul meu un consumator avid de evenimente culturale. În anii petrecuți în Londra, lucrând într-un domeniu total opus, îmi foloseam fiecare după-amiază liberă încercând să ajung la spectacole și concerte, iar acolo am descoperit o altă lume.

În clipa de față, atenția și energia mea sunt canalizate pe crearea unor experiențe care surprind și, totodată trezesc emoție, care îmbină elemente și locații neașteptate, care conțin contraste și care reușesc să smulgă publicul din ritmul alert în care trăim, cu toții.

 Ai trecut, vreodată, pragul unui cabinet psihologic?

Da, îl trec săptămânal de aproape trei ani de zile. Este o igienă mentală extrem de utilă, pe care simt că am nevoie să o integrez într-un stil de viață extrem de dinamic și de activ. Pe lângă vizitele la cabinet, fiind o fire curioasă, caut să cunosc și să înțeleg mai bine firea umană, încrengăturile copilăriei, traducerile fricilor în felul în care ne exteriorizam. Este o călătorie de învățare și de cunoaștere, pe care o recomand, cu insistență.

℗PUBLICITATE



Ce faci atunci când ai un strop de timp liber?

În afară de momentele în care călătorim, îmi e greu să definesc ce înseamnă timp liber, deoarece am ajuns în punctul fericit în care activitatea profesională este, într-o bună măsură, formată din foste hobby-uri și domenii care mă pasionează. Răspunsul devine și mai complicat din postura de antreprenor, care nu respectă nicio graniță de program.

Însă, încerc să integrez în acest nou stil de viață lucruri simple, care îmi calmează mintea. Încerc să citesc mai mult, să fac mișcare, și încerc să mă deconectez puțin de la telefon și laptop, care devin ușor, ușor extensiile noastre.

Care este gândul ce te ține trează noaptea?

Trebuie să recunosc că am o relație foarte fericită cu somnul și reușesc să diger evenimente sau gânduri apăsătoare, înainte să ajung în pat și să încerc să adorm. Neliniștea se traduce, mai degrabă, dimineața când mă trezesc cu gândul că am foarte multe de făcut și de rezolvat.

Care este lucrul pe care persoanele apropiate îl consideră tipic ție?

Într-o nota pozitivă: determinarea. Într-o notă mai puțin pozitivă: uneori răspund greu la mesaje.

Cine este centura ta de siguranță?

Este un grup de suport care s-a coagulat foarte bine în ultimii ani, format din sora mea, partenerul meu și părinții. Însă simt, și nu de multă vreme, că am început sa mă bazez mai mult și pe propriul instinct, și să găsesc resurse interne. Posibil să fi ajutat și terapia la asta.

© Evelyne Vîlcu

Ce ai învățat despre tine în ultimul an?

Doamne, nici nu știu de unde sa încep. Pentru mine, ultimele 12 luni au fost revelatorii. Au ieșit la iveală lucruri pe care nu le cunoaștem sau bănuiam despre mine. Am aflat că pot să fiu antreprenor, și că este un lucru la care mă pricep și care îmi place la nebunie. Am descoperit că sindromul impostorului pleacă la plimbare atunci când ești in locul potrivit și faci ceva în care crezi, cu adevărat.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată și pe care îl aplici, fără să stai pe gânduri?

Noaptea este un sfetnic bun. În sensul că multe se pot rezolva cu un somn bun și, cel mai probabil, oboseala își spune cuvântul în numeroase situații în care pare că nu există rezolvare.

Care este relația ta cu copilul interior?

Work in progress. Încă ne cunoaștem. Suntem într-o perioadă de acceptare și de acomodare. Dar îmi place încotro se îndreaptă relația.

Dacă ar fi să trimiți un mesaj unei versiuni mai tinere de-ale tale, ce i-ai spune?

Cei mai frumoși ani se află în fața ta.

Nu dispera și cultivă-ți intuiția. Îți vei găsi locul în lume și încrederea în sine va crește odată cu vârsta. Fiecare provocare și aparent eșec sunt lecții care te modelează. Totul va căpăta sens și vei fi mândră de realizările și transformarea ta.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0