Skip to content

Căutam, zilele trecute, prin agenda mea cu idei (da, am o agendă unde îmi notez ideile importante), un subiect pe care să-l abordez luna aceasta și, în timp ce citeam printre rânduri, mi-a venit în minte o scenă din filmele romantice și am simțit că acesta este subiectul potrivit pentru un nou articol din seria Minte flexibilă în corp îngrijit.

Sunt sigură că ai văzut și tu cel puțin un film în care femeia se trezește înaintea partenerului, merge la baie (ca să se aranjeze sau să se machieze puțin), după care revine în pat și se preface că doarme. Iar „Făt-Frumos“, când deschide ochii, o vede pe minunata lui iubită perfect aranjată.

Pot să înțeleg foarte bine această scenă, deoarece pe vremea când mă luptam cu acneea la fel făceam și eu. Îmi era rușine să mă prezint în fața oamenilor (și chiar și în fața partenerului sau a familiei) nemachiată. Din fericire, pentru sănătatea noastră mintală și relațională, în prezent avem acces la multă tehnologie. Iar procedurile existente ne ajută să arătăm suficient de bine la orice oră din zi sau din noapte, fără să mai trăim cu anxietatea că „iubi“ ar putea fi surprins de naturalețea noastră.

Drept urmare, mi-am propus să-ți povestesc despre două dintre cele mai apreciate proceduri în rândul clientelor mele (pe lângă tratamentele faciale), și anume laminarea genelor și a sprâncenelor.

Partea frumoasă este că, într-un timp scurt (de aproximativ o oră), poți obține un look îngrijit, care rămâne impecabil, pentru cel puțin patru săptămâni. Cu ajutorul tehnologiei moderne, poți avea gene și sprâncene aranjate într-un stil de zile mari. Iar asta te poate face să trăiești nu doar cu senzația de îngrijire personală, dar și cu o stare emoțională de autosuficiență.

Îți spun pe scurt ce este laminarea, iar dacă ești din Cluj sau ai drum prin superba noastră urbe, te aștept la studio să vezi rezultatele cu ochii tăi.

Laminarea genelor

Este o procedură non-invazivă de curbare, lifting, alungire, hrănire și colorare a genelor. Este destinată tuturor femeilor care-și doresc gene estetic aranjate, pentru o perioadă mai lungă de timp (fără să mai fie necesară aplicarea de mascara). Desigur, procedura nu înseamnă că trebuie să renunți la mascara, dar te ajută să scoți în evidență ochii, fără prea mult machiaj. O recomand oricui, cu precădere femeilor care au gene scurte, gene care cresc descendent sau sunt prea drepte. Cu ajutorul acestei proceduri le putem curba frumos și armonios.

Procedura în sine este compusă din patru pași:

  1. Lipirea firelor de păr pe un silicon (ales special) pentru forma și lungimea firelor de păr și aplicarea unei soluții care ne ajută să le oferim forma dorită;
  2. Aplicarea unei alte soluții care fixează firele de păr în poziția dorită;
  3. Accentuarea firelor de păr, cu ajutorul unei vopsele de culoare neagră;
  4. Hidratarea firelor de păr.

În mai puțin de 60 de minute, poți avea gene superbe: lungi, curbate, colorate, dar mai ales hidratate. Singura restricție este ca, în decurs de 24 de ore de la procedură, să nu le speli și să nu le strici forma; după aceste ore, te poți bucura în voie de noul tău look.

℗PUBLICITATE



Laminarea sprâncenelor

Aceasta este partea mea preferată, marea mea pasiune și slăbiciune (ca notă de auto-dezvăluire, că tot suntem pe Pagina de Psihologie). La fel ca și în cazul genelor, procedura este una non-invazivă, dar care are un efect final superb, pentru o perioadă de aproximativ patru-șase săptămâni.

Dacă ai fire de păr rebele, care stau în toate direcțiile, sunt cu personalitate și ai vrea să fie frumos aranjate la orice oră, atunci laminarea sprâncenelor este recomandarea mea. Cu ajutorul produselor, „lipim“ firele de păr de piele și acestea iau forma dorită de noi. Este adevărat și că rezultatul final este mult mai frumos dacă ai sprâncene bogate, dar mi-am făcut și eu (de multe ori) această procedură pe firele mele subțiri, cu multe goluri, iar rezultatul final a fost spectaculos.

Pașii sunt aproape identici, ca și în cazul procedurii pentru gene; diferă însă produsele, acestea fiind adaptate în funcție de procedură:

  1. Aplicăm prima soluție pe firele de păr, soluție care ne ajută să le putem pieptăna și aranja în poziția dorită; 
  2. Apoi cea de a doua soluție, care ajută la fixarea firelor de păr;
  3. Înainte de a aplica vopseaua, pensăm sprâncenele și le oferim forma dorită (în funcție de fizionomia clientei). E bine de știut că, în cazul sprâncenelor, vopseaua nu este niciodată de culoare neagră. 
  4. Ultimul pas este un unt hidratant care ajută la hrănirea firului de păr.

Singurele contraindicații la aceste proceduri sunt: să nu prezinți iritații la nivelul pielii; să nu ai alergie la vreunul dintre ingredientele din produse (se face un test de alergie înainte de procedură).

Câteva concluzii

Pe scurt, sunt două proceduri care te ajută să arăți îngrijită și te pot ajuta să te simți mai bine. Recunosc că am devenit o mare susținătoare a laminării sprâncenelor, deoarece dimineața îmi este mult mai ușor să-mi stilizez și să-mi aranjez firele de păr, timpul este mai scurt, iar rezultatul final – mai satisfăcător. Dacă nu ești mulțumită de rezultat sau nu-ți place cum îți stă, singurul lucru care pe care trebuie să-l faci este să aștepți câteva zile până începe să treacă efectul. Este o alternativă mult mai bună decât procedurile permanente, acolo unde este mai greu să revenim la varianta de dinainte.

În cazul în care decizi să-ți faci una dintre aceste proceduri, îți sugerez să verifici bine salonul și persoana la care apelezi – dacă n-are grijă la timpii de aplicare și de îndepărtare a soluțiilor, este posibil să ai mici probleme. Altfel, procedura este una simplă cu rezultate deosebite.

În încheiere, sunt curioasă ce vei alege: laminarea genelor sau a sprâncenelor? Iar dacă tot este vorba despre alegeri, vreau să-ți spun că, la capitolul lectură, eu am ales noua apariție de la Pagina de Psihologie, Acceptă iubirea. În timp ce am răsfoit cartea, mi-am dat seama că îngrijirea de sine și acceptul pentru starea noastră de bine sunt forme ale iubirii pe care multe dintre noi nu ni le permitem. Dar după cum spun și autorii, Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, odată conștientizat acest fapt psihologic, soluția nu mai este greu de implementat.


Citește și:

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0