Skip to content

Psihologia relațiilor de familie ne atrage atenția, printre multe altele, asupra faptului că mediul își lasă amprenta asupra comportamentelor, obiceiurilor și a „normalității“ noastre. Limbajul folosit de ceilalți membri ai familiei devine modul nostru de exprimare, gesturile acestora sunt parte integrată din non-verbalul nostru, iar expresiile pe care le auzim zi de zi ajung să ne influențeze gândirea, raportarea la viață și modul în care privim spre noi înșine. 

Așa cum deja ne-am obișnuit, în fiecare duminică de la ora 11, pe frecvențele Radio Europa FM se aude #AntrenorulPărinților, o emisiune despre psihologia relațiilor, cu Mirela Retegan și psihoterapeutul Gáspár György. Dincolo de argumentările științifice, conversația dintre Mirela și Gáspár este una plină de amuzament și note de dezvăluire personală. În cea mai recentă ediție, discuția s-a dus în direcția bagajelor psihologice de care nu suntem mereu conștienți și care pot să ne afecteze viața și calitatea interacțiunilor cu copiii noștri. 

℗PUBLICITATE



De această dată, din bagaj au fost scoase acele expresii pe care mulți dintre noi le-am auzit din gura părinților sau a îngrijitorilor noștri și pe care le purtăm în minte și la vârsta adultă, devenind conștienți de ele mai ales atunci când o dăm în bară sau ne întâlnim cu neplăcutele momente de eșec: mă faci de rușine, mă faci de râsul lumii, la vârsta ta eu făceam o serie de lucruri deja, ceilalți sunt mai buni ca tine… Despre ce se ascunde în spatele acestor cuvinte, care este de fapt mesajul pe care vor părinții să-l transmită și cum îi afectează pe copii putem afla mai multe urmărind materialul de mai jos. 

Ca de fiecare dată, ascultătorii au avut posibilitatea de a câștiga două cărți, una dintre ele scrisă de Mirela ReteganAstăzi, aici, acum, și cealaltă semnată de dr. Daniel Siegel și de dr. Tina Payne Bryson, Inteligența parentală, disciplină dincolo de drame și haos emoțional.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0