fbpx
skip to Main Content

Poveștile de viață sunt fascinante și, în același timp, impresionante. Există peste șapte miliarde de ființe umane pe planeta Pământ și tot atâtea istorii personale – definite de frumusețe, curaj, ambiție, iubire, dar și de durere, zbucium, chin și decizii dificile. 

A doua invitată din noul sezon #BraveTalk – despre curajul de a fi femeie – este Noemi Meilman, om de comunicare, blogger și mamă implicată în viața lui Avi, fiul ei adoptat. Noemi este o fire sociabilă – nu întâmplător prietenii și cunoscuții îi spun „Noemi, connecting people“ –, iar în activitatea sa caută să evidențieze frumusețea din oameni și din lucruri. Drumul său de viață a început la Brăila, orașul ei natal, adolescența și-a petrecut-o la Câmpina, apoi a ajuns la București pentru studiile universitare. Ulterior, drumul a purtat-o inclusiv în Israel și în America, dar, în final, s-a întors tot la Bucureștiul care-i este atât de aproape de suflet. Aici, locuiește cu partenerul ei de viață, cu Avi (în vârstă de 11 ani) și cu trei căței.

În prezent, Noemi are 48 de ani și se simte împlinită atât personal, cât și profesional, chiar dacă viața ei este departe de a fi perfectă. Însă până să ajungă în acest punct al existenței sale, dorința de a deveni mamă a reprezentat una dintre cele mai mari provocări căreia i-a făcut față. Așa cum li se întâmplă și multor altor femei, rolul de mamă nu a fost ușor de dobândit, motiv pentru care a înlocuit opțiunea A (sarcina și nașterea) cu opțiunea B, adică adopția. Procesul de adopție a început în septembrie 2012 și, în luna decembrie, a fost aprobat. Se declară norocoasă din acest punct de vedere, din moment ce totul s-a desfășurat destul de repede, însă dificultățile au apărut după, deoarece abia în octombrie anul următor a avut posibilitatea să vadă primii copii, dar nu în București, ci în Alexandria. Era vorba despre trei copii greu adoptabili, două fete și un băiat. Prima vizită a fost efectuată în comuna în care locuia băiatul, Avi, cel care de atunci îi spune „mamă“; iar Noemi declară că de când l-a văzut prima dată a simțit că el este „copilul“, deoarece era decisă să nu facă un casting de copii. 

℗PUBLICITATEDespre cum s-a creat legătura dintre mamă și copil, dar și despre cum s-au adaptat cei trei la viața de familie îi povestește Noemi, pe larg, Andreei Brașovean, în #BraveTalk (un proiect video marca Pagina de Psihologie și susținut de Clubul de carte al lui Gáspár. Viața unui copil adoptat nu este floare la ureche, dar crearea unui spațiu familial sigur și prezența unor adulți definiți de empatie și compasiune poate face cu adevărat minuni în ceea ce privește destinul unui puști numit cândva „copil greu adoptabil“. Vă invităm să descoperiți curajul de a fi femeie, în versiunea lui Noemi Meilman, urmărind cel mai recent episod dintr-un nou sezon #BraveTalk.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută