Skip to content

Fără doar și poate, în psihologie și științele sociale interesate de înțelegerea și descoperirea ființei umane nu mai este nicio îndoială cu privire la impactul copilăriei asupra dezvoltării noastre ca persoane. Potrivit noilor cercetări din domeniul științelor neurocognitive, tot ce se întâmplă cu noi din primele zile de viață va modela sub o formă sau alta creierul fiecăruia dintre noi și o parte din felul în care vom reacționa în situații provocatoare de viață.

Am putea spune că părinții, bunicii, frații, profesorii și prietenii sunt ca niște arhitecți ai psihicului uman. Nu întâmplător adresează psihoterapeuții replica „Spune-mi cum ai fost iubit în copilărie, să-ți spun cum iubești în prezent!“ Totul se leagă, cu toții aducem de acasă o moștenire psihologică și fiecare dintre noi este responsabil de conștientizarea a ceea ce va păstra și va alege să transmită mai departe sau va abandona fiindcă nu va dori să perpetueze.

℗PUBLICITATEPentru mai multe informații despre #puterearelațiilor, te invităm să citești cartea Revoluția iubirii: o altfel de poveste despre atașament și relații, iar până atunci te invităm să urmărești o discuție mai mult decât interesantă între Amna, Bogdan Nicolai și Gáspár György, în cadrul live-ului #LOVEisFUN de pe pe A List Magazine, by Andreea Esca.

https://www.facebook.com/AListMagazine/videos/1608396892535066/

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0