fbpx
skip to Main Content
Ce Aducem Din Copilărie în Relațiile Noastre Adulte?

Ce aducem din copilărie în relațiile noastre adulte?

Fără doar și poate, în psihologie și științele sociale interesate de înțelegerea și descoperirea ființei umane nu mai este nicio îndoială cu privire la impactul copilăriei asupra dezvoltării noastre ca persoane. Potrivit noilor cercetări din domeniul științelor neurocognitive, tot ce se întâmplă cu noi din primele zile de viață va modela sub o formă sau alta creierul fiecăruia dintre noi și o parte din felul în care vom reacționa în situații provocatoare de viață.

Am putea spune că părinții, bunicii, frații, profesorii și prietenii sunt ca niște arhitecți ai psihicului uman. Nu întâmplător adresează psihoterapeuții replica „Spune-mi cum ai fost iubit în copilărie, să-ți spun cum iubești în prezent!“ Totul se leagă, cu toții aducem de acasă o moștenire psihologică și fiecare dintre noi este responsabil de conștientizarea a ceea ce va păstra și va alege să transmită mai departe sau va abandona fiindcă nu va dori să perpetueze.

Pentru mai multe informații despre #puterearelațiilor, te invităm să citești cartea Revoluția iubirii: o altfel de poveste despre atașament și relații, iar până atunci te invităm să urmărești o discuție mai mult decât interesantă între Amna, Bogdan Nicolai și Gáspár György, în cadrul live-ului #LOVEisFUN de pe pe A List Magazine, by Andreea Esca.

℗PUBLICITATE


Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Close search

Coș

Back To Top
×Close search
Caută