fbpx
skip to Main Content

Esther Perel este un expert de renume în domeniul relațiilor interumane, care a lucrat cu sute de cupluri din întreaga lume.

În timpul numeroaselor sale sesiuni, cu diferite tipuri de cupluri, Perel a observat câțiva factori cheie pe care cuplurile fericite le au în comun:

1. Ei rămân curioși unul în privința celuilalt.

Cuplurile care sunt cu adevărat înfloritoare (viguroase) continua să fie curioase unul despre celălalt. Ei nu încearcă să dărâme distanța sau tensiunea dintre ei, ei o cultivă. Ei nu revendică-și revendică faptul că deja cunosc persoana cealaltă. Ei nu pretind că știu ce vei spune chiar înainte de a deschide gura.

2. Ei sunt cu adevărat fericiți pentru partenerul lor.

De asemenea, ei sunt oameni cu adevărat capabili să prețuiască fericirea celuilalt, chiar dacă nu are nimic de-a face cu ei. Sunt fericit pentru tine, pentru ceea ce se întâmplă cu tine. Acest fapt înseamnă să fii generos, un fel care cu adevarat face pe cineva să vrea să se întoarcă acasă, un fel care contează.

℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE3. Ei își mențin propria viață personală în relația de cuplu.

De asemenea ei sunt oameni care respectă individualitatea fiecăruia, în parte. Însemnând că aceste cupluri au un spațiu destul de larg, în care fiecare își are propriile lumi interioare de gânduri, preocupări, hobby-uri, pasiuni și prietenii. Știți, este un sentiment că mai degrabă fiecare are o lume plină a lui, iar aceste lumi se întâlnesc. E ca și cum oamenii flămânzi se întâlnesc și încearcă să se hrănească reciproc. Este un lucru să împarți mâncarea cu fiecare, și un altul prin care vrei să fii hrănit de către celălalt.

Aceste trei elemente – libertatea, fericirea pentru celălalt și admirația sunt elementele esențiale pentru înflorirea (vigurozitatea) relației de cuplu, în concluzia lui Esther Perel.


Psiholog clinician, psihoterapeut relațional, membră a Colegiului Psihologilor din Romania și autor colaborator al paginadepsihologie.ro. Carmen coordonează programul de formare în psihoterapia familiei al AMPP din Oradea.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0