Skip to content

Mai avem doar câteva săptămâni din acest an. Drept urmare, vă propun spre lectură trei cărți care ne pot ajuta, nu doar să avem sărbători mai împlinite, dar și să ne găsim locul în relațiile noastre cele mai importante. Am ales o carte recent scoasă de la tipar, una de parenting (care, pentru mine, este un evergreen) și o a treia, despre limite.

Darul Prezenței conștiente este cea mai recentă carte despre mindfulness, publicată la Editura Pagina de Psihologie. Semnată de Caroline Welch, cartea este un ghid menit să-i ajute pe oameni, în general, și pe femei, în special, în procesul de cultivare a stării personale de bine. Tot mai multe studii și dovezi clinice ne indică faptul că femeile sunt mai stresate decât bărbații și că este imperios necesar ca societatea să le ofere mai mult sprijin. Această carte conține atât povești de viață și dovezi științifice, cât și exerciții practice, menite să schimbe mentalități și viziuni. Accesibilă și cu un vocabular ușor de urmat, mie mi-a câștigat simpatia încă de la primele pagini. Posibil să fiu și subiectiv, deoarece o cunosc personal pe Caroline, din anul 2014, când, împreună cu soțul ei (psihiatrul și autorul Dan Siegel) a vizitat pentru prima dată România, dar și feedback-urile venite de la Raluca Anton și Mirela Retegan au fost pozitive.

A doua carte recomandată este Parentaj sensibil și inteligent, semnată de Dan Siegel (soțul lui Caroline Welch) și de către Mary Hartzell. Îmi pare o sincronicitate extrem de reușită faptul că avem două cărți semnate de partenerii aceluiași cuplu (Dan și Caroline fiind împreună de câteva decenii bune). Revenind la carte, volumul se situează în top trei cele mai importante texte despre știința și arta parentajului. Cei doi autori punctează atât cercetările de specialitate, pe care le și traduc pentru înțelesul cititorului laic, dar și tehnicalități care derivă din experiența lor personală, de părinți, precum și din cea de profesioniști în domeniul sănătății și al educației. Am citit această carte de cel puțin cinci ori, până în prezent, și o deschid cu aceeași bucurie și satisfacție și a șasea oară.

℗PUBLICITATE



Arta de a fi liber este un ghid de regăsire semnat de Nedra Glover Tawwab. De Nedra am aflat din online. Se bucură de multă apreciere pe Instagram și îi citesc cu drag postările. Este genul de terapeut cu o minte structurată și cu energia centrată pe acțiune, iar acest mesaj derivă și din lecturarea cărții. Titlul în limba română induce o oarecare eroare, dar subtitlul ne lămurește că este un volum despre limite. Autoarea și-a împărțit lucrarea în două părți și ne ghidează metodic, pentru a ști ce avem de făcut. La început, ne oferă partea explicativă, pentru ca mintea noastră să descopere ce sunt limitele și apoi, ne arată ce avem de făcut, pentru a stabili limite cât mai clare. Indiferent că îți propui să pui limite mai ferme, acasă, la muncă sau în relațiile cu prietenii, această carte te poate inspira în cele mai surprinzătoare moduri.

Toate cele trei cărți propuse spre lectură se regăsesc și în secțiunea shoppe Pagina de Psihologie, în limita stocului disponibil, și se bucură de câte o reducere. Lectură plăcută și o minte deschisă să avem!

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0