Skip to content

Expertul în parenting Urania Cremene și psihoterapeutul relațional Gáspár György au purtat o conversație online despre stările emoționale pe care le trăim în această perioadă, dar și despre strategiile care ne pot ajuta în gestionarea acestor vremuri dificile.

Frica, furia, anxietatea, stările de copleșire sunt reacții tipice atunci când creierul uman percepe un pericol; fiecare dintre noi dispunem de propriul repertoriu de strategii și tehnici de supraviețuire. Strategii care se pot dovedi cu adevărat eficiente sau altele care mai degrabă ajung să ne creeze și mai multe dificultăți. 

Pe parcursul conversației, atât Gáspár cât și Urania au vorbit sincer și deschis despre ceea ce simt în legătură cu războiul de la granițele țării noastre, dar și despre imperfecțiunile care ajung să le dea bătăi de cap. 

Urania ne-a prezentat un mod ingenios de management mental, unul în care putem folosi în mod productiv energia reprezentată de emoțiile noastre dificile și ne-a punctat câteva strategii care ne pot ajuta în redobândirea flexibilității mintale. Gáspár, așa cum deja ne-a obișnuit, a accentuat nevoia de a accepta ceea ce trăim și simțim (pentru a nu porni și un război interior), dar ne-a oferit și câteva insight-uri cu privire la modalitățile prin care putem transforma ura în iubire (iubirea de sine și față de aproapele nostru). 

℗PUBLICITATE



Un alt subiect amplu dezbătut a fost cel reprezentat de cum pot părinții să-și susțină copiii, fără să le minimalizeze sau neglijeze sentimentele dificile, dar și să-i ajute să se simtă în siguranță la nivel de familie. 

Unul dintre cele mai intense și emoționante momente a fost cel în care Gáspár a răspuns la întrebarea ce ar face dacă ar știi că are de trăit ultimele sale momente de viață.

Întreaga conversație este disponibilă aici:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0