fbpx
skip to Main Content

Duminica trecută, la Antrenorul Părinților, pe frecvențele Radio Europa FM, Mirela Retegan și psihoterapeutul Gáspár György au abordat unul dintre cele complexe subiecte de până acum. Cei doi au vorbit despre cum putem include tema morții în conversațiile de familie, cum îi putem educa pe copii cu privire la faptul că tot ce are un început are și o finalitate, dar și despre motivele pentru care este important să nu facem din moarte un subiect tabu. 

În ciuda faptului că, după cum au recunoscut și cei doi moderatori, subiectul poate părea copleșitor și sumbru, conversația a fost una dintre cele mai interesante și a fost, pe alocuri, de-a dreptul amuzantă. Dincolo de partea de teorie și de conceptele din psihologie, Mirela și Gáspár au vorbit despre experiențele unor pierderi personale și despre cum au reușit să facă față procesului de prelucrare a pierderii. 

Tot în cadrul acestei ediții a fost abordat și subiectul cărții Promite-mi, tată!, un bestseller cu multă suferință, dar și dătător de speranță, semnat de președintele american, Joe Biden. Cartea prezintă o perioadă dureroasă din viața omului Biden, aceea în care-și pierde fiul în vârstă de 46 de ani, și procesul prin care trece cu sprijinul familiei și al prieteniei cu Barack Obama. Biden avea de integrat o a doua pierdere semnificativă, odată cu moartea lui Beau din 2015, prima mare tragedie având loc în 1970, atunci când în urma unui accident și-a pierdut soția și fiica de numai 13 luni. 

℗PUBLICITATEFidelitatea ascultătorilor a fost răsplătită și de această dată cu un concurs în care au fost acordate două premii: cărțile Astăzi este despre astăzi și Promite-mi, tată!


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută