Skip to content

Chiar dacă a trecut perioada concediilor și a vacanțelor, editurile din România își continuă activitatea, iar pe piața de carte s-au publicat câteva volume care deja se bucură de un real succes la nivel internațional.

Cititul este o activitate esențială și benefică pentru dezvoltarea personală și intelectuală. Are multiple beneficii în domenii variate și joacă un rol crucial în îmbogățirea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților lingvistice și stimularea creativității. Drept urmare, lectura merită să se afle pe lista activităților noastre și în noul an.

Cititul nu numai că aduce beneficii individuale, ci poate contribui și la dezvoltarea unei societăți mai informate, deschise și critice. Este important să alocăm timp pentru această activitate și să explorăm o gamă variată de genuri și subiecte pentru a ne îmbogăți cunoașterea și a ne dezvolta abilitățile.

Arta conectării umane, de Priya Parker

La mijloc de august, editura Pagina de Psihologie a publicat una dintre cele mai așteptate traduceri ale momentului – Arta conectării umane: legăturile noastre și semnificația lor. În anul 2018, volumul semnat de autoarea și specialista în consultanță strategică Priya Parker a fost numită cea mai bună carte a anului de către Amazon, Esquire Magazine, Financial Times, Bloomberg. Iar conferința TED susținută de Priya Parker a strâns peste 2 milioane de vizionări. Indiferent că pregătești o sărbătoarea în familie, că ai în plan să organizezi un eveniment la birou sau vine vorba despre o ședință importantă – această carte te poate ajuta să pui bazele unei reuniuni de neuitat și să aveți parte de o întrunire transformatoarea. Plină de exemple concrete și scrisă într-un limbaj accesibil, Arta conectării umane a devenit în scurt timp ghidul tău preferat atunci când vine vorba despre relații.

Restart, de Yung Pueblo

Una dintre editurile care se bucură de o popularitate tot mai mare în țara noastră este Bookzone. De curând, în colecția numită „Biblioteca lui Morar”, s-a publicat cartea Restart. Deși cartea este semnată sub pseudonimul Yung Pueblo, autorul Diego Perez este unul dintre cei mai activi influenceri din social media, la capitolul vindecare și spiritualitate. Cartea este bazată pe experiențele personale ale autorului și pe viziunea s-a cu privire la transformarea sufletească prin intermediul practicii budiste. Așa cum reiese din carte, pentru a ne elibera de povara trecutului și a ne conecta cu prezentul avem de integrat principiile iubirii de sine și de respectat trei piloni-cheie: sinceritatea radicală, formarea de obiceiuri pozitive și acceptarea de sine. Cartea este scrisă pentru publicul generalist și nu face referire la studii de specialitate sau cercetări clinice. Cu toate acestea are puterea de a stârni multe conversații interioare și poate fi inspirațională pentru cititorul care acum pornește pe drumul cunoașterii de sine.

℗PUBLICITATE



Metoda Good Inside, de dr. Becky Kwnnedy

O altă lucrare mult așteptată pe piața de carte din România este Metoda Good Inside, apăruta la Editura Trei. Autoarea Becky Kennedy este psiholog clinician și mamă a trei copii, iar prin aceasta carte își propune să ajute părinții să înțeleagă că indiferent de comportamentele în care cei mici s-ar implica interiorul acestora (spațiul psihologic) este unul bun. Pe Instagram, Becky a devenit extrem de populară, sfaturile ei despre parenting fiind urmărite, cu interes, de aproape două milioane de oameni (în special din generația milenialilor). Cartea este structurată în două părți. Prima parte se concentrează pe principiile de bază ale metodei lui dr. Kennedy. Iar partea a doua vine cu sugestii și exemple pentru situații concrete de viață: crizele de nervi, rivalitatea dintre frați, mințitul sau fricile și anxietatea.

Somawise, de dr. Luke Sniewski

Una dintre cele mai populare cărți ale lunii august este Somawise, publicată la Editura Herald. Cartea devenit virală în social media pe de-o parte pentru că autorul Luke Sniewski a venit în România, pe de altă parte pentru că la evenimentul de lansare din București a participat și Petronela Rotar. Autorul este specializat în practicile somatice și teza sa de doctorat a examinat meditația ca formă de intervenție în cazul bărbaților afectați de dependența de pornografie. Un alt lucru esențial de știu despre dr. Sniewski este că s-a format alături de renumitul dr. Gabor Maté. Autorul propune patru piloni importanți ai vindecării prin intermediul corpului: nemișcarea tăcută, disconfortul conștient, acceptarea radicală de sine și lucru cu relațiile.

Toate cele patru cărți sunt disponibile cu reduce în shopul online al Paginii de Psihologie.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0